Twitter

Ik heb drie twitter accounts:

kindergitaarPaulien Floor en inzelf

Het 2e account Paulien Floor is mijn hoofdaccount. Ik wil hier even een korte disclaimer en toelichting geven.

Leuk, puzzelen met beelden

Twitter is voor mij vooral een leuk en snel communicatiemedium dat mij erg ligt. Ik ben een beelddenker, en twitter behoeft weinig tekst maar leent zich uitstekend voor het ondersteunen van een tekst met een foto of filmpje. Het lijkt op puzzelen met ideeën en plaatjes. Mijn moeder is een goede fotograaf en mijn vader kan ongelofelijk goed puzzelen. Daarnaast ben ik nu geoefend te googelen met woorden. Mijn oma was een expert in scrabble. Alles komt samen bij mij, op Twitter en facebook.

Financiën

Ik begrijp dat ik mensen inspireer. Mijn nieuwe gezichtspunten, informatie, ervaringen en nieuwe woorden hoor en lees ik later terug in diverse stukken, speeches en zo. Maar ik zou graag ook een financiële vergoeding ontvangen. Dus ben jij een geïnspireerde, graag een donatie. Neem contact op dan maak ik een factuur voor Twitteradvies, dan is dat voor de boekhouding ook weer netjes geregeld.

En verder, een beetje mijn ego strelen vind ik ook niet verkeerd. Neem dus gewoon contact op. Leuk voor recenties ook. En bedenk, ik heb nog veel meer ideeën maar die zet ik niet allemaal op Twitter! Ik hou van creativiteit maar ook van vergoeding ervoor.

Personen

Ik twitter van, met en naar mensen. Mij gaat het doorgaans om ideeën die er achter zitten te bereiken: een betere gezondheidszorg, een beter milieu, kennis verspreiden, bewustzijn over maatschappelijke processen, een groene omgeving behouden en dergelijke.

Dat ik mensen spreek zegt niks over eventuele verdere samenwerkingsverbanden of aanbevelingen. Het zijn moment opnames. Ik sta dus ook niet in voor de kwaliteit of integriteit van wat ik tweet of met wie ik tweet. Ook wil het niet zeggen dat als ik iets retweet dat ik het 100% eens ben met de informatie. Sterker nog, soms retweet ik iets juist omdat ik het niet ergens eens mee ben. Ook zijn twitters kort, gewoon omdat het aantal tekens beperkt is. Waardoor het moeilijk is nuances aan te brengen.

Daarnaast: soms twitter ik naar mensen of over mensen ter inspiratie. Ik ga om met vele mensen en verspreid ideeën en kennis. Maar dat is niet altijd een aanbeveling voor bepaalde personen. Ik kan een persoon benaderen over iets dat wil niet zeggen dat ik alle ideeën van de persoon steun en het omgekeerde ook niet. Ik ben ook maar alleen en zou zeggen: blijf zelf nadenken.

Sommige instanties neem ik graag mee gewoon omdat hun naam kort genoeg is om nog in een twitter op te nemen. Anderen zou ik graag meenemen maar dan gaat het weer ten koste van de lengte / kwaliteit van de tekst die ik wil typen. Twitter is en blijft een snel medium, een medium dat mij zeker ligt maar ook een medium dat door het kortaf karakter niet geschikt is om vele nuances over te brengen.

Dus als je echt meer wil weten over wat ik denk, vind voel enz, neem dan gewoon ouderwets contact op en vul iets niet te snel in op basis van enkele tweets.