Toverheid

De Toverheid

15 januari 2020

De toverheid. Dat leek me een leuke titel. We kennen de titel overheid, waarvan in ieder geval binnen de gele hesjes beweging vaak de Roverheid van wordt gemaakt.

Omdat ik zelf nogal eens verbindingen maak tussen wat ik prive meemaak en wat ik via mijn familie tegenkom, heb ik een derde variant bedacht:

 de Toverheid!

Gelijk ook maar een domeinnaam geclaimd.

De toverheid.nl was al vergeven, ik heb toverheid.eu geclaimd.
Waar de Roverheid denkt in problemen, denkt De Toverheid in oplossingen.

Item  maandverband voor arme mensen

29 november 2020

Ik hoor zojuist op de radio over een betuttelend initiatief om maandverband gratis te regelen voor arme mensen. In plaats van wegwerp maandverband te sponsoren, kijk eens naar de keeper of naar uitwasbaar maandverband. Gratis tip voor de radio 1 op zondagavond. Een keeper is een cup, alternatief voor een tampon. En uitwasbaar maandverband spreekt voor zich. Voordeel van uitwasbaar verband is ook dat het minder broeit zoals bij plastic. Katoen is ademend. Bovendien bestaat er een modieuze lijn aan allerlei kleuren, vormen en maten! Het bespaart geld, grondstoffen en energie.

In de radio uitzending van NPO1 kwam een econoom aan het woord. Helaas, onze huidige elite aan economen heeft doorgaans geen kennis op groen / milieu gebied. Vandaar even mijn toverheidstip! De Toverheid staat voor integrale praktische oplossingen waarin meerdere beleidsdoelen behaald woren op een creatieve manier.

Toverheidsoplossing geweld tegen hulpverleners

2 december 2020

Ik zag net op de Monitor een item over geweld tegen hulpverleners:

Tja, geweld is een middel waar andere oplossingen vaak niet functioneren. Een oplossing voor het verbeteren van de kwaliteit van de zorg is tuchtrecht gezondheidszorg.

Echter, tuchtrecht gezondheidszorg in Nederland functioneert niet, is mijn ervaring en de ervaring van veel mensen met mij. Tuchtcollege leden nemen amper de moeite om stukken te lezen, stellen geen kritische vragen aan beklaagden en werken toe naar een afsluiting zonder degelijk onderzoek te plegen.

Mijn toverheidsadvies: geef deze mensen ten minste een serieus salaris voor hun werk bij het tuchtcollege zodat dit ten minste geen excuus kan zijn om klachten niet serieus te behandelen. Of dit afdoende is, weet ik niet maar met de bedragen die ze nu krijgen kan ik de hele BIG boevenbende niet serieus nemen. Daarnaast zou overheidsbescherming van serieuze advocatuur een oplossing kunnen bieden, evenals een betere betaling van advocaten met toevoeging.

De Toverheid om de hoek

30 april 2020

Dit is de datum van de oude koninginnedag, de geboortedag van Juliana.

Ik doe aan genealogisch puzzelen en gisteren hoorde ik dat naast winkelhuis/bakkerij waar mijn oma geboren is, Herman van Veen een huis / kantoor had gekocht. Ik moest denken aan dit nummer van Herman. In het gebouw ernaast, op de Kerkstraat 15, woonde oa ooit een man die 10 jaar minister van financiĆ«n was.  Hierdoor vielen voor mijzelf een paar kwartjes op z'n plek.