Gebruik van voedingssupplementen

De voedingsstoffen worden verwerkt in voedingssupplementen of preparaten. Dit zijn poeders, tabletten en capsules.

Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast andere behandelingen zoals regulier geneeskundige behandelingen, homeopathie en acupunctuur. Toch kunnen soms orthomoleculaire middelen en reguliere behandelingen elkaars werking beïnvloeden. Het is daarom van belang dat een arts, apotheker of therapeut op de hoogte is van wat u gebruikt. En ook ik vraag altijd bij cliënten om huidig medicijngebruik op de cliëntenkaart te noteren.

Veel mensen kennen voedingssupplementen wel uit de gewone winkel. Bedenk dat je wel van alles zomaar kan gebruiken maar dat het echt deskundig gebruik toch echt een studie vereist. Bovendien, wat er in de winkel te koop is is lang niet altijd van de kwaliteit als wat ik verkoop en ik kan aan andere middelen komen die alleen door therapeuten verkocht mogen worden. Dus laat je gewoon goed voorlichten bij mij, dan weet je zeker dat wat je gebruikt ook daadwerkelijk aansluit bij je behoeften in het NU.

Loop niet door met klachten maar laat je deskundig informeren. Soms lijkt het leuk alle kruiden en zelfzorgmiddelen als leek zelf te raadplegen, maar het is echt een vak. Het onzorgvuldig gebruik van supplementen en kruiden kan wel degelijk schadelijke gevolgen hebben of weggegooid geld zijn als iets gewoon niet bij je past. Ook kan het zijn dat de oplossing van je probleem niet ligt in het gebruik van een middel, en ook dat is goed om te weten. In mijn praktijk help ik regelmatig mensen van een klacht af door een aanpassing aan de omgeving, een andere zienswijze of behandeling. Hiervoor kan coaching of holistic pulsing massage handig zijn. Ik ben hoogbegaafd en sensitief, dat heeft als voordeel dat mijn adviezen elkaar versterken. Het 1+1 = 3 effect.

Genezen met behulp van voedingsstoffen

Veel ziekten hebben hun oorsprong in de darmen. Een optimale spijsvertering verbetert de opname van alle voedingsstoffen. Darmen en spijsvertering vormen dan ook een belangrijk aandachtspunt. Door een verbetering van de spijsvertering èn een gezonde voeding kan worden voorkomen dat er op lange termijn veel voedingssupplementen nodig zijn. Op de lange termijn werkt een consult dus besparend op je portemonnee.

Een manier om de darmwerking te verbeteren is via voeding. Ik neem je dagelijkse voedingspatroon onder de loep en kijk of er wat dingen zijn die anders kunnen. Ik werk dus niet met standaard diëten, maar geef gerichte tips. Deze komen in de praktijk nogal eens overeen met wat de intuïtie van de cliënt al aangaf, of de cliënt al eens van andere therapeut hoorde. Zaken die aan de orde komen zijn de verteerbaarheid van voedingsmiddelen en of er voeding is waarop je allergisch of intolerant reageert, maar ook de inzetbaarheid van (super)voeding wordt besproken. Ik heb in mijn praktijk een mooi assortiment aan superfood. Dat is super gezonde voeding die een relatief hoog gehalte heeft aan mineralen, vezels en vitamines.

Een manier om de verdeling van stoffen door het lichaam te verbeteren is de toepassing van holistic pulsing massage. Lees meer over deze prachtige massagevorm op de aparte pagina.