Omgevingsgeneeskunde

Een van mijn specialismen is omgevingsgeneeskunde

Omgevingsgeneeskunde is een van de vakgebieden die nog relatief onontgonnen zijn. De reguliere geneeskunde gaat er nog vaak vanuit dat ziektes geen duidelijke oorsprong hebben. Maar de omgeving veroorzaakt ziektes. We leven in een westerse maatschappij met vervuilde lucht, vervuilde grond, electrosmog door straling van vele apparaten en een verwachtingspatroon van andere normen en waarden waarbij mensen zich moeten aanpassen.

Als hoogsensitief persoon weet ik hoe belangrijk het is om gezond te leven. En als milieudeskundige heb ik al vele jaren hart voor een gezonde schone veilige omgeving.

Een groene, onstoorde rustige omgeving is genezend. Mensen die hier meer van willen weten, kunnen contact opnemen. Ik kan uw gezin, bedrijf of instelling helpen met de preventie van ziektes en werken aan een fijne rustige werksfeer.

Stralingsbelasting

Een ontstoorde rustige omgeving is genezend. Ik kan een bedrijf bij je thuis laten komen voor een meting van de woning met professionele meetapparatuur. Via mij kun je een stralingsanalyse woning aanvragen. Door de praktische tips en producten gaat de omgeving direct verbeteren. Dit resulteert in meer rust, minder stress en beter slapen voor het gehele gezin. Dit kan een inzet zijn naast het volgen van een natuurgeneeskundig programma in mijn praktijk.

Externaliseren

Een term die ik geleerd heb van mijn contacten met de reguliere geneeskunde is 'externaliseren'. Externaliseren is de oorzaken van iets buiten je zoeken. Omgevingsgeneeskunde gaat uit dat het inderdaad zo is dat factoren die buiten iemand liggen invloed hebben op gezondheid en welbevinden. Ik bekijk het in mijn praktijk van twee kanten: genezen van binnenuit (sterker worden) en van buitenaf (ongezonde prikkels uit de weg gaan). Soort van best of both worlds.

Lees dit artikel: In bijna alle gevallen van de veelvoorkomende vormen van kanker is blootstelling aan carcinogenen of andere omgevingsfactoren nodig om kanker te veroorzaken.