Oudere nieuwsberichten

De pagina nieuwsberichten werd wat groot, heb het in 2 delen verdeeld. Hier staan oudere berichten.

Wel/niet laten vaccineren, 16 juli 2013

Vaccinatie staat momenteel weer vollop in de aandacht. Wonend in zo´n gekke, ik bedoel natuurlijk prachtige, alternatieve wijk en met krantenartikelen over mazelenepidemie in mijn achterhoofd heb ik er een stukje over geschreven op pagina kritisch over de pharmacie op de links pagina.

Ook Holistic pulsing massage, 5 juni 2013

Paulien Floor volgt momenteel de opleiding Holistic pulsing aan de school voor Holistic pulsing in Lelystad. Hier is een nieuwe pagina over gemaakt. Lees hier meer over deze prettige zachte manier van aanraken waarbij je je heerlijk kan ontspannen. Nu deze maand juni een aanbieding!

Social media toegevoegd, 3 juni 2013

Paulien Floor en praktijk ME-zelf zijn te vinden op diverse media. Twitter, Facebook (zelfs 2x) en Linked in. En consulten kunnen via Skype. Op de pagina contactgegevens vind je alle aanklikbare buttons onder elkaar.

ME op TV, 29 mei 2013

Bij het programma de Vijfde dag van de EO was woensdagavond 29 mei een rapportage te zien van twee ME-patiënten. Als ex-ME patient gaat me dit aan het hart. ME als diagnose ligt nog steeds onder vuur omdat de reguliere medici er zo weinig mee kunnen. Jammer want daar wordt niemand beter van.

Uitslag lootjes trekken

Op de Ouders natuurlijk beurs konden mensen zich inschrijven voor de nieuwsbrief van praktijk ME-zelf. Er is een winnaar bekend gemaakt. Informatie volgt nog.

Ouders natuurlijk beurs, 25 mei 2013

Op zaterdag 25 mei 2013 wordt weer de jaarlijkse landelijke beurs 'ouders natuurlijk' gehouden. Dit gebeurt in een hotel in het mooie Doorwerth. Vorig jaar was ik als bezoeker zo enthousiast dat ik er graag aan mee wilde doen. Dit is DE landelijke beurs over duurzaamheid, kinderen opvoeden, gezonde voeding, sociale samenhang, en alles voor een meer duurzame liefdevolle wereld. Gericht op zwangeren, ouders en kinderen tot een jaar of 12. Ik ben nu aan het bedenken wat ik er allemaal kan en wil verkopen en verheug me op een vruchtbare dag. Hoop je daar te ontmoeten!

Op TV, aandacht voor donormelk, 11 mei 2013

11 mei Langs de Leeuw. Item over donormelk en borstkolven. Paul de Leeuw besteedde aandacht in zijn show 'langs de leeuw' aan borstkolven voor donormelk. Donormelk is het beste antwoord op het tekort aan kunstvoeding, vooral in de Randstad. Ik was een van de kolfsters! Ik sta links op de groepsfoto, gemaakt na de opname, hieronder. Ik vind dat we als moeders ons niet hoeven te schamen voor kolven en borstvoeding geven. Hoop dat het normaler wordt, op TV en op straat en overal. Zodat het makkelijker en gewoner wordt om onze kinderen gezond op te laten groeien. Veel handige informatie over borstvoeding, opvoeden, baby's en dergelijke vind je op mijn links pagina borstvoeden

Vacature geplaatst (19 april 2013) update: gesloten

Ik wil uitbreiden en werkzaamheden kunnen delegeren! Ik zoek iemand om werk uit handen te kunnen geven. Misschien jou, of ken je iemand?  Voor een volledig overzicht van de functie stond een vacature op de site van de vacaturekrant. Precieze werkzaamheden gaan uiteraard in overleg. Betaling geschiedt naar hoogte van je kwaliteit en de snelheid waarmee je werkt. Uren flexibel en in overleg. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Toevoeging (15 juni): inschrijving nieuewe geïnteresseerden is gesloten. Ben in de afrondende fase van iemand aan te nemen. Mensen die nog geen bericht hebben gekregen krijgen dat alsnog maar dat kan nog even duren.

Debuut als columnist, 7 april 2013

Stiekem heb ik er wel eens over gedroomd. Dat het leuk zou zijn om columns te schrijven. Vaak genoeg heb ik ideeën over de gezondheidszorg die ik bij een breder publiek onder de aandacht zou willen brengen. En vanaf vandag kan ik dat! Lees mijn introductie column op fitfitmagazine, het online magazine voor 50+.

Suiker en voedingsindustrie, Maart 2013

Al jaren waarschuw ik tegen het gebruik van suiker. Nu is ook op Zembla te zien hoe groot de macht is van de suikerindustrie. Zie uitzending gemist om de uitzending over suiker en voedingsindustrie na te kijken. Onderzoeker Katan loopt door de supermarkt om te kijken op etiketten. Helaas heeft hij nog weinig begrip voor het verschil tussen geraffineerde suiker en suiker dat van nature in voeding aanwezig is. Dus hij schenkt onevenreding veel aandacht aan de analysegegevens per 100 gram ipv de ingrediëntenlijst. Het gehalte aan suiker is in een voedingsproduct bijvoorbeeld makkelijk om laag te brengen door toevoeging van water en vulstoffen en zoetstoffen. Krijg je daarmee een gezonder product? Nee natuurlijk niet. Maar dat komt nog wel een keertje naar voren. Dat betekent wel dat 80% van de voeding in de gemiddelde supermarkt ongezond is. En dat is toch wel niet leuk om toe te moeten geven. Voor diegenen die er hun brood mee verdienen. But do'nt shoot the messenger please!

In mijn praktijk geef ik voorlichting over producten waar geen suiker aan toegevoegd is. Ik heb diverse gezonde fruit/noten repen. Je kan ook zonder consult langskomen om eens een aantal uit te proberen.

December 2012

Het jaar is bijna voorbij. Dat betekent kerstdagen en bijna een nieuw jaar. Ik wens iedereen van harte het goede en vooral een goede gezondheid! Mijn gevoel over het volgende jaar is er een van blijdschap en vertrouwen, dat er een stijgende lijn blijft zitten in mijn leven zowel prive als werk.

Het nieuwe overzicht van vergoedingen van zorgverzekeraars over 2013 is uit. Daar is achter de schermen vast hard aan gewerkt. Je kunt het gelijk als pdf hier downloaden maar natuurlijk ook op de pagina tarieven en vergoedingen terugvinden.

Floriade, September 2012

Geen nieuws over mijn praktijk maar wel over Almere: de Floriade komt hierheen! En hoe! Het plan is genoemd 'growing green cities'. Waar doet me dat aan denken?  Jawel de plek waar ik nu woon, ekowijk de Buitenkans. Meer te lezen op Floriade Almere en het nieuwsbericht op de website van duurzaam Almere.

Juli 2012

Triest maar waar. De overheid laat zich de les lezen door de machtige pharmaceutische industrie en onwetende wetenschappers die beweren de waarheid in pacht te hebben. Ze willen duidelijke informatie gericht aan klanten over de werkzaamheid van homeopathie op verpakkingen nog moeilijker maken. Maar jij kan helpen er iets tegen te doen. Teken de officiële petitie handen af van de homeopathie.

Juli 2012

Praktijk ME-zelf bestaat 8 jaar! Tevens is de praktijk na een pauze 2,5 jaar wederom aangesloten bij een beroepsvereniging, de MBOG! Dus ben je aanvullend verzekerd, kijk even hier op de site of gelijk op het overzicht in PDF of je mijn consulten vergoed krijgt. Ander nieuws deze maand is dat ik de mogelijheid bied ook zonder inschrijving als cliënt spullen bij me te kopen. Zie de nieuwe pagina 'webwinkel en handverkoop'.

Juni 2012

Aparte website is in de lucht! Kijk op www.kindergitaar.com voor diverse maten kleine gitaren, accessoires en gitaarles.

Mei 2012

Ik heb een nieuw logo voor mijn tweede bedrijfstak www.kindergitaar.com! Met dank aan Kim Vlaardingerbroek van Kim design. Hier is ie.

29 en 30 april 2012

Zondag stond ik met mijn gitaren op de koninginnemarkt in Almere Buiten. De gitaren trokken veel bekijks en er was buitengewoon veel belangstelling voor gitaarles!

April 2012

Geen nieuws over mijn praktijk maar wel een goed initatief om onder de aandacht te brengen. Ben je voor een groen Almere, stem dan op de officiële petitie voor behoud van subsidie van landschapsbeheer Flevoland hier.

Nieuws over additieven, 24 februari 2012

Afgelopen maandag had Tros radar een uitzending over toevoegingen door de voedingsmiddelenindustrie. Een aantal E-nummers die schadelijk kunnen zijn of reacties kunnen uitlokken kwamen aan bod. Mensen die meer interesse hebben in de achtergrond van E-nummers raad ik aan het boekje bij mij aan te schaffen genaamt "wat zit er in uw eten". Overzichtelijk en toegankelijk geschreven en in een handzaam formaat. Niet alle E-nummers zijn potentieel schadelijk of discutabel hoor, maar ja welke wel en welke niet? Per E-nummer is direct zichtbaar of de stof in de categorie groen, oranje of rood valt, met een beknopte uitleg. Ook bevat het een goede inleiding over de achtergrond van E-nummers. Voor iedereen aan te raden.

Bij mij te koop voor 9.90 euro per stuk. Inclusief verzendkosten wordt het 11.90 euro. Het past door de brievenbus. Mail of kom langs als je een exemplaar wilt hebben.

Nieuwe computer, Skype operationeel, december 2011

Ik heb een nieuwe computer geinstalleerd. Vanaf nu is Skype ook operationeel. Wil je mij kunnen zien tijdens een consult of afstand? En/of vind je het fijn dat ik jou kan zien tijdens het gesprek? Schroom dan niet een afspraak te maken.

Nieuwe printer, november 2011

Een nieuwe printer gekocht. En wat een fijne. Hij kan automatisch dubbelzijdig kopiëren en printen. En kringlooppapier doet het ook prima erin. Dus wat dat betreft ook milieubewust. Nu kan ik printen in kleur, dat staat perfect. Mijn oude printer is elders nog als kopiëermachine aan een tweede leven begonnen.

Foto zoon, augustus 2011

Hieronder een recente foto van mijn lieve knulletje :-). Hij smikkelt van japanse wijnbessen uit eigen tuin. (Wie een stekje van deze plant wil is van harte welkom overigens).

7 jaar

Op 1 juli 2011 bestaat mijn bedrijf precies 7 jaar! Ieder die het wil vieren is van harte welkom om die vrijdagmiddag langs te komen (liefst wel even aankondigen als je wilt komen). Er zijn biologische hapjes en dranken en natuurlijk kun je de gitaren komen bekijken. Zoonlief wordt overigens 2 dagen later 1 jaar, ook reden voor een feestje.

Gitaarles en verkoop kindergitaren!

Nieuw in mijn praktijk: ik geef gitaarles aan beginners. Tevens verkoop ik verschillende maten (kinder)gitaren. Zie meer onder passie muziek. Momenteel (mei 2011) heb ik weer nieuwe gitaren binnen dus kom gerust langs. Nute: inmiddels is hiervoor een aparte site www.kindergitaar.com

Toevoegen passies

Momenteel ben ik bezig met het toevoegen van passies aan mijn website. Later komt er nog een stuk bij over ervaringen van clienten met mijn praktijk en een stuk over de aanpak/werkwijze in mijn praktijk.

Zoon

Ik heb juli 2010 een prachtige zoon gekregen. Voor het eerst ben ik moeder en dat geeft me veel liefde en plezier. Job maakt het goed en krijgt natuurlijk heel gezond eten en veel knuffels, wat zich terugverdient in een vrolijk, gezond en gezellig kereltje. Op deze foto knabbelt hij op een stuk komkommer.

website

Bezoekers die eerder op mijn site zijn geweest zal het direct zijn opgevallen: ik heb een nieuw ontwerp en een nieuw logo.