Doelgroep en aanpak

Doelgroep

Iedereen die iets aan zijn gezondheid wil verbeteren is in mijn praktijk welkom. Van oudsher richt ik me vooral op chronische aandoeningen zoals ME / het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), de stofwisselingsziekte HPU en Multiple chemical sensitivity (MCS). Hier heb ik veel expertise in opgebouwd. In de praktijk krijg ik cliƫnten met uiteenlopende ziektes, klachten en aandoeningen. Het een naam geven van een ziekte of aandoening is ook niet altijd belangrijk: het gaat erom dat je er vanaf wilt komen. Thema's die ik daarbij veel tegenkom zijn spijsvertering, overgewicht, psychische aandoeningen, huidaandoeningen, overgangsklachten, diabetes en hart- en vaatziektes en herstel bij en na kanker.

Klagen mag. Graag zelfs.

Klagen mag. Je zeurt niet! Symptomen en klachten die misschien raar of vreemd of onbelangrijk lijken zijn dat niet voor mij. Sterker nog, voor mij zijn zaken als aambeien en kloofjes in de mondhoeken grote en kleine aanwijzingen voor disbalansen in uw menselijke systeem van lichaam en geest. Voor het eerste consult vraag ik je een overzicht op te stellen van alle klachten. Zo kunnen we zelf langsgaan welke klachten overblijven en welke er zijn verdwenen. Het is vaak verbluffend hoe weinig er overblijven na enkele consulten.

Borstvoeding

Dit stuk over borstvoeding heb ik verhuist naar een aparte subpagina, zie hieronder of links in de menubalk.

Verwijzing

In mijn praktijk houd ik waar mogelijk rekening met speciale wensen. Twijfel je of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op en leg je vraag aan me voor.

Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.

Aanpak

Je wilt een afspraak maken, maar hoe gaat dat verder? Bel of mail even, zie contact. Als je wilt kan ik kort nog wat specifieke informatie geven over wat voor jou van belang is, en / of wat nadere uitleg over mijn testmethode geven. Ik stuur je de cliƫntenkaart op met de vraag of je deze wilt invullen en al voor het consult wilt terugsturen. Verder vraag ik je wat informatie op papier te zetten en dit tijdens het consult mee te nemen.

Het eerste consult duurt doorgaans tussen 1 uur en een kwartier tot 2 uur; vervolgconsulten vaak een uur tot anderhalf uur. In het eerste consult worden de klachten en de ziektegeschiedenis in kaart gebracht. Ik kijk naar wat je voedingspatroon is, welke medicijnen je eventueel gebruikt, welke alternatieve middelen je eventueel gebruikt, hoe je leefsituatie is, en dergelijke. Ik test een paar basale zaken uit (zoals hoe goed je ontgiftende organen functioneren) en nog aanvullende zaken voor zover deze van belang zijn (zoals belasting met zware metalen uit amalgaamvullingen).

Ik werk bij veel mensen vanuit de basis: eerst goede voeding en een basissuppletie instellen en van daaruit verder werken. Daarnaast komen vaak meer psychologische en sociale factoren aan bod. Wat is de rol van ziekte in je leven?

Mensen die problemen hebben met het reizen of de reisafstand kiezen vaak voor telefonische vervolgconsulten.

Je kan bij mij een vragenlijst opvragen om te kunnen bekijken of je mogelijk in aanmerking komt voor een urinetest van de stofwisselingsziekte HPU.
De totaalscore zegt iets over de waarschijnlijkheid waarvan iemand deze ziekte heeft. Vervolgens kun je via mij een urineonderzoek laten doen om een stof in de urine aan te tonen. HPU is een systemische en complexe aandoening en leent zich slecht voor zelfmedicatie; dus blijf daar niet mee zitten en schakel mijn expertise in.