Natuurgeneeskunde

Een uitgekiend dieet aangevuld met voedingssupplementen en kruiden, biedt een goede basis en voorwaarde voor genezing en vaak de beste weg voor preventie. Voor sommige (chronische) klachten is echter meer nodig. Ik ben dan ook veel meer gaan doen dan alleen de orthomoleculaire geneeskunde en kruidengeneeskunde. Ik kijk dus naar wat bij jou op dit moment past. Dat stel ik centraal, en niet mijn eigen therapie.

In de praktijk is het zo dat ik bij de ene persoon vooral via voeding werk, bij een ander vooral met gesprekken en weer een ander vooral met coaching. Maar bijna altijd kijk ik op verschillende vlakken (lichaam, geest en omgeving, heden en verleden). Daarbij stuit ik regelmatig op de rol die het erkennen van emoties speelt bij het verkrijgen van een goede gezondheid, en het achter zich laten van emoties en gebeurtenissen uit vorige levens. Maar ook familiethema's kunnen aan bod komen.

Chakra's

Een andere methode is het werken met de chakra's. Chakra is sanskriet en duidt op een energiekruispunt van het lichaam. Mensen die met reiki werken zijn er al mee bekend.

Om lichamelijke aandoeningen beter te kunnen plaatsen en op een dieper niveau te kunnen behandelen werk ik ook op deze manier. Ik heb een set middelen waarmee blokkade's die liggen op het bijbehorende chakragebied opgeheven kunnen worden. De resultaten die ik hiermee boek zijn verrassend. Voor veel mensen is deze aanpak een enorme openbaring - 'ik wist niet dat er zoveel mogelijk was'. De werking is vaak subtiel maar doeltreffend en diepwerkend. De middelen maken onder andere oude onderliggende (gedrags) patronen herkenbaar en oplosbaar. Mensen vertellen me dat ze na de behandeling zich 'echter', steviger, liefdevoller en flexibeler voelen. Ze komen makkelijker tot handelen, praten kan meer vanuit het hart en hun keel zit minder dicht. 

Therapie op maat

Genezen van vooral chronische aandoeningen vergt vaak een grotere bewustwording.
Bij coaching en consult kun je verder lezen over mijn manier van coachen.

De behandeling stem ik af op eventueel medicijngebruik of andere lopende behandelingen. Ik kan ook voor je uittesten in hoeverre het advies wat je jaren geleden kreeg nog steeds op jou van toepassing is. Twijfel je of een lopende behandeling samen kan gaan met wat ik te bieden heb of heb je andere vragen? Neem gerust contact op.

Alternatief versus regulier / doorverwijzen

Voor de duidelijkheid: ik ben academisch geschoold maar ben geen arts. Vooral bij acute klachten is het belangrijk ook een arts te raadplegen. Dit kan als eerste of naast een consult bij mij. In de praktijk zie ik vooral mensen die vast zijn gelopen in de reguliere zorg, maar samenwerking of doorverwijzing kan noodzakelijk zijn. Wilt u dat ik contact opneem met een andere behandelaar, dat kan. Doorgaans vraag ik dan een kleine vergoeding voor de tijd die het kost. Mocht ik zelf een aandoening vermoeden die ook reguliere behandeling en/of diagnose of begeleiding vergt dan zal ik je zeker doorverwijzen binnen het reguliere circuit.

Hetzelfde geldt trouwens ook voor paramedici. Een tandarts, osteopaat of acupuncturist of wat dan ook ligt binnen de mogelijkheden liggen om u naar door te verwijzen. Maar genezing is breder dan wat het medisch circuit (alternatief en regulier) te bieden heeft. Dat zijn ook zaken die mijn oog hebben. Daarom ben ik zo blij dat ik aangesloten ben bij het Spiritueel Centrum Flevoland. Hier heb ik collega therapeuten leren kennen met elk hun eigen kwaliteiten.

Mensen die graag met mij willen samenwerken vraag ik contact op te nemen! Ik vind het altijd spijtig te horen dat zoveel mensen in het reguliere circuit te horen krijgen dat hun aandoening niet te genezen zou zijn. Of dat ze alleen met medicijnen die weer grote bijwerkingen hebben te onderdrukken zijn. Een invalshoek vanuit een andere discipline kan heel verhelderend werken.