Jeugdzorg en ouderemancipatie

Ik help al vele jaren ouders sterk en stabiel te worden/blijven, opdat ze zelf de regie over hun leven en eigen kinderen kunnen behouden. Op mijn website kan je op veel plekken lezen over mijn expertise, zoals over tuchtrecht gezondheidszorg. Maak gewoon een afspraak! Verder hieronder links en informatie over jeugdzorg en de vele slachtoffers.

Tip: stichting KOG

KOG is een landelijke stichting door en voor:
• (groot)ouders van een onder toezicht gesteld of uit huis geplaatst kind
• ouders van een weggelopen kind
• ouders die bang zijn dat dit gaat gebeuren

Je kunt ze steunen door donateur te worden. Maak dan minimaal € 20 over op:
bankrekening NL 35 INGB 0009634691 
t.n.v. Stichting KOG

Jeugdzorg is geen gezondheidszorg. Het zijn mensen die misschien professioneel overkomen maar ik prik daar hard doorheen. Als je eenmaal vals beschuldigd met ze te maken hebben kunnen ze zeer gevaarlijke traumatische maatregelen nemen die het paard achter de wagen spannen. Ze zijn doorgaans erg op geldbelust en hebben weinig connectie met de alledaagse realiteit. Ze hechten weinig waarde aan ouder kind binding, terwijl deze band de allerbelangrijkste band ter aarde is. Een goede hechting is de basis van een gezonde psychische ontwikkeling. Maar ook al is er sprake van ziekte of armoede dan nog is de rol van de ouder belangrijk in een kinderleven.

Acties

Herken Ouderverstoting, vraag folders op en verspeid ze.

Patrick Damhuis loopt eind aug / begin september 2018 van Twente naar Den Haag om aandacht te geven aan ouderverstoting. Toffe man. Je kunt hem ook op facebook volgen.

Mijn eigen facebook groepen:

Nazorg medische missers en tuchtrecht gezondheidzorg, ondersteuning bij aangifte van medische missers en over tuchtrecht en klachtencommissies. Handige tips en steun voor wat de wet voor mogelijkheden biedt om weerbaar te zijn tegen machtsmisbruik en opgelopen schade en herhaling te helpen voorkomen.

Tuchtrecht jeugdzorg, over klachten tegen jeugdzorgmedewerkers kun je soms gewoon naar tuchtrecht gezondheidszorg (BIG geregistreerden) maar anders naar SKJ. Hier kun je steun en tips uitwisselen. Samen sterk. Je kan hulp invragen bij het AKJ die kennen meer regels dan ik maar die zijn niet onpartijdig en hebben mij ook soms vals voorgelicht.

Jeugdzorg slachtoffers lobby midden nederland voor politieke lobby naar de gemeenteraad over jeugdzorg instellingen binnen Flevoland

Familieopstellingen bij jeugdzorg, over hoe in je eigen (familie) opstelling blokkades zitten waardoor een instelling als jeugdzorg makkelijk kan binnenkomen. Hoe sterker je staat des te minder jeugdzorg instellingen vat krijgen op je.

Naar een keurmerk voor bewindvoering, over een ander, nieuw geluid binnen bewindvoerders. Een plek voor discussie en uitwisseling van ideeën om op een eerlijke, weerbare en gezonde manier aan geld te komen als bewindvoerder en mensen uit de schulden te helpen.

Eigen klacht

Eigen klacht tegen Samen Veilig Een greep uit de vele klachten over onze eigen SaVe medewerkster.

Familierelatie test FRT getest door het COTAN deze test is gebruikt door 'onze' gedragsonderzoeker in 2016 om een valse verklaring uit mijn 5(!) jarige zoon te krijgen, maar blijkt volgens het wetenschappelijk bureau dat dit soort testen test totaal niet wetenschappelijk onderbouwd en ook niet valide en niet reproduceerbaar!

Klaagschrift tegen gedragsonderzoeker P.S. Het concept klaagschrift over deze gedragsonderzoeker. Ze noemt zich gezondheidszorg psycholoog en ze werkt voor de Raad van de Kinderbescherming.

Saskia Wolt, deze kinderarts heeft zich misdragen in onze kraamtijd. Graag kom ik in contact met mede slachtoffers. Ik vrees dat ze al vele mensen opgelicht heeft want het gemak waarmee ze ouders als 'schuldig' bestempeld is echt ziekmakend snel en eenvoudig. Ze veroorzaakt ook echtscheidingscrisissen. In plaats van de stoel van de dokter serieus te nemen gaat ze op de stoel van ouders zitten.

leesvoer

Maak een afspraak met mij als betrouwbare hulpverlener over hoe je ondanks de stress toch goed voor je gezondheid kan blijven zorgen.

Almeloze familie komt in een negatieve spiraal door jeugdzorg, 23 november 2019

Jeugdzorg darkhorse plus, Einde alle uithuisplaatsingen, 16 oktober 2019

Angstaanjagend artikel over mishandeling van jongeren in instelling, 22 juni 2019 Oud medewerkster klapt uit de school.

Commissie Micha de Winter, groot onderzoek naar geweld in jeugdzorginstellingen. Zie ook google, je krijgt vele hits oa van de Telegraaf, 12 juni 2019.

Baat het niet, dan schaat het wel. Boek van een ex jeugdzorg manager met ervaringsverhalen, 9 juni 2019

Radio uitzending over hoe jeugdzorg kinderen kapot maakt met oud wethouder uit Utrecht bij RTV Utrecht, 9 mei 2019 Vanaf 10 minuten in de podcast gaat het over jeugdzorg.

Lees hoe een wethouder de alarmbel laat rinkelen over geldverslindende jeugdzorg constructies, 15 april 2019,  artikel in de Volkskrant

Boek van een ex manager van jeugdzorg met onthullingen, april 2019, stichting geen doofpot

Drangtraject jeugdzorg, goed artikel van Defence for children (tip!!)

KETENINFANTILITEIT IN DE JEUGDZORG een fantastisch stuk in PDF over het gevaar van ketenpartners in de (jeugd)zorg, door H. Berndsen

Wetenschappers kritisch over kinderartsen en Veilig Thuis, 4juli 2018 Weer een fijn kritisch artikel van RTV Utrecht.

Video van 2e kamer debat over moties over ouderverstoting, 5 juli 2018 Motie van Nispen over ouderverstoting.

Boek 'de jungle van de jeugdzorg' dit boek gaat over de nieuwe structuren binnen jeugdzorg na 2015. Belangrijke leestip als je met jeugdzorg te maken krijgt.

Facebook Jeugdzorg = kinderhandel, een van de informatieve facebook pagina's over jeugdzorg met ook veel laatste nieuws en concrete tips

Darkhorse lees deze goed doorvlochten blogs van Sven Snijder en Ranada van Kralingen naar aanleiding van onze persoonlijke ervaringen met AMK, Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming.

Op YouTube uit Advocaat stevige kritiek op jeugdzorg, 23 januari 2017

De uitzending van Een Vandaag september 2017, over valse beschuldigingen door Veilig Thuis. Ouders werden onterecht beschuldigd van hun kind ziek maken.

Falende jeugdzorg in Utrecht, november 2017  Boze familie na valse melding kindermishandeling, over over falende jeugdzorg

De uitzending van Zembla 13 december 2017, over valse beschuldigingen door kinderartsen en Veilig Thuis van Münchausen by proxy.

Als insinuaties feiten worden, 10 januari 2018, artikel de Groene Amsterdammer  over mensen die ook vals beschuldigd zijn en maar niet afkomen van de vooroordelen.

Zorgen bij alle politieke partijen in Utrecht over Veilig Thuis, januari 2018

Politiek in Utrecht is vele valse meldingen bij Veilig Thuis zat, januari 2018, artikel over de inzet van PvdA raadslid voor meer bewustwording rond de valse meldingen.

Onvoldoende toezicht inspectie gezondheidszorg en jeugd, 22 januari 2018, artikel over falende toezicht op jeugdzorg in Utrecht

362 dossiers doorgespit door belangenorganisatie zorgintensieve kinderen, 31 januari 2018, Zembla over de BVIKZ die meldingen bij Veilig Thuis onderzocht.

Wethouder Utrecht onder vuur over slecht functioneren Veilg Thuis, 31 januari 2018

Stem van de Straat, juni 2018 Op Salto TV over de manifestatie rechten voor het kind

Familiedrama blog, website van een doorknokkende vader die door toedoen van jeugdzorg zijn kinderen niet meer ziet.

Mooi gedicht, tijdloos, over de drijfveren en werkwijzen van jeugdzorg op Dark horse.

Wetenschappelijke artikelen rond jeugdzorg, website aanrader voor als je de diepte in wilt. Met concrete getallen en feiten. Geen bullshit dus maar wetenschap!

Schoolschade Zieke kinderen door misbruik en verkeerde inschatting op school heeft een officiële psychologische term: schoolschade.

Kinderverpleegkundige klapt uit de school, weer een artikel over door fanatieke Veilig Thuis medewerkers vals beschuldigde ouders

'Veilig thuis jaagt onterecht op ouders zieke mensen' AD, 12 september 2017

Ouderverstoting of PAS, parential allenation syndrome. Een ernstig psychisch trauma veroorzaakt als 1 van de ouders de andere verstoot. Zo wordt er een tweedeling in het hoofd van een kind gecreeert.

BVIKZ, belangenorganisatie van ouders met zieke of gehandicapte kinderen. Ook lobby richting media en politiek. Brengt zaken aan het licht.

Juridisch loket, voor informatie over juridische zaken.

Berisping kinderarts, september 2017 Kinderarts gespecialiseerd in kindermishandeling is berispt door de tuchtrechter

Voortgangsrapportage 'geweld hoort nergens thuis' december 2018

Document over het bestuur van Samen Veilig kinderhandel, juni 2019