Culinair / lekker / eerlijk over eten

Foodlog Verhalen over eten en wat je er van wilt weten (tip!) (Opmerking: dit is zo'n website waar ik zo een week in kan blijven lezen)

Manger plus pour se nourrir moins, Franse documentaire over voedselproductie

Monsanto, het meest discutabele bedrijf ooit wat heerst over het grootste deel van onze voedselproductie met gif, genetische manipulatie, uitputting van de bodem, beïnvloeding van de hele landbouwwereld en invloed op wetgeving. Op deze site tien dingen die ze liever voor ons geheim houden.

The world according to Monsanto, film op You Tube. Belangrijk!

Baas op eigen bord, initiatief van Groen Links met een gezonde noodzakelijke tegenwicht tegen de ziekmakende invloed van multinationals over ons eten.

VISwijzer, voor een overzicht van vissoorten die nog enigzsins verantwoord te eten zijn (nieuwe versie)

Meat the Truth, website over de gevolgen van vleeseten voor o.a. het milieu

Biojournaal, nieuws uit de wereld van de biologische landbouw en producten

Willen weten over gezondheid en eten, website met kritische informatie over o.a. Monosanto en kwik in mais fructose stroop, directe link kwik in stroop

Bruine bonen bende, initiatief om meer liefde aan peulvruchten en gerechten met peulvruchten te geven

Youth food movement, prachtig initiatief om studenten beter te scholen in duurzaam voedselproductie en consumptie op academisch niveau

Smakelijk eten, documentaire film over de herkomst van drie voedingsmiddelen: soja uit Brazilië, garnalen uit de Filipijnen en boontjes uit Kenia.

Fimpje Youtube over voedselverspilling, van de serie "Altijd Wat".