Idool

Muziek maken is toptraining voor je hersenen. En daar heb je je leven lang baat bij, zonder of met een muziekinstrument in je handen. Dit favoriete filmpje illustreert dat prachtig:

In een nieuw concept september 2017 aangeboden combineer ik mijn talent als docent/muzikant met die van coach/natuurgeneeskundige. Ik ga toptalenten ontwikkelen. Dat kunnen zowel kinderen als volwassenen zijn. Toptalenten. Of nee, Idolen! Nog beter.

Invalshoeken voor behandeling:

Wat mijn streven is in mijn begeleiding is dat het eerder MAKKELIJKER dan moeilijker is om topprestaties te leveren. Vrij van blokkade's zijn vergemakkelijkt een leercurve. Het vergt wel doorzettingsvermogen maar daar krijg je veel voor terug.

Muzikanten

Ik heb mijn hele leven al een klikt gevoeld met muzikanten. Muzikanten zijn aan de ene kant mensen die relaxt zijn omdat ze iets doen waar ze blij van worden, namelijk muziek maken. Maar het zijn ook mensen die hun hersenen getraind hebben om moeilijke obstakels te overwinnen. Anders dan bij 'vakken op school' is het bij muziek de uitdaging om een heel muzieknummer goed te kunnen spelen. Immers een toehoorder wil niet dat je een paar maten overslaat. Een muzieknummer is een geheel. Door jarenlange training heb ik geleerd door te zetten ook als iets tegen zit. Ik deins niet snel ergens voor terug.

Ik denk dat ik daarom zo ver ben gekomen in mijn persoonlijke ontwikkeling als mens. Ik ga uitdagingen niet uit de weg maar weet hoe ik er mee om moet gaan. Ik weet me nieuwe materie (nieuwe muzieknummers of nieuwe instrumenten) makkelijk eigen te maken.

Na het lezen van dit artikel snap ik dat wat ik bedoel, hoort bij een groeimindset hoort in tegenstelling tot een vaste mindset. Dat laatste kom ik enorm veel tegen in de reguliere geneeskunde waarbij men er vanuit gaat dat in de schoolbanken alles al geleerd wordt om in een latere carriƫre toe te passen. Ik daarentegen ga al mijn hele leven er vanuit dat ik juist uit de praktijk leer.

Luisteren

Verder zijn muzikanten getraind in goed LUISTEREN. Luisteren, waarnemen en afstemmen. En daardoor ook kunnen muzikanten doorgaans beter samenwerken dan andere mensen. Muziek is bij uitstek iets wat je SAMEN doet en menig muzikant vind het fijn om zijn/haar werk te DELEN en mensen te laten genieten.

Lees meer op mijn site www.kindergitaar.com op de pagina Idool