Genezen met bloemen

27 april 2016 en steeds aangevuld t/m december 2020

Ter nagedachtenis aan mijn tante Jenny, dochter van Anna Vredeling-Floor en Gerrit Floor. Zij woonde in Baarn, werkte bij een bloemist en bracht bloemen langs bij het koningshuis. Het was in de tijd van juliana en de jaren 60, de flower power.

Voorkomen is de beste genezing.

Hier een stuk over mijn intenties, vanuit het hart. Een leidraad hierin is dat ik ook kanker help voorkomen en soms genezen. En dat mag gezegd worden. Kanker zit in mensen en komt veel voor in onze cultuur. Kanker is niet het eigendom van de reguliere geneeskunde. Het is eigendom van mensen zelf, net zoals uw vingers en uw tenen.

Mijzelf

Ben nu 43 jaar (inmiddels 47). Als ik terugkijk op mijn intentie en carriëre dan heb ik veel mensen leed willen besparen dat ook in mijn familie voorkwam. In mijn jeugd heeft mijn vader zijn oudere zus, mijn tante Jenny, verloren. Zij stierf op jonge leeftijd aan kanker. Hij maakte dit mee in de tijd van de wederopbouw na de 2e wereldoorlog, een periode waarin Nederlanders hard moesten werken. Dit was voor hem en zijn omgeving een groot verlies. Dit heeft ook op mijn leven een grote invloed. Ik had een vader die zijn best deed goed te zorgen maar er emotioneel er wat moeilijk voor mij kon zijn. Dat is zoals het is.

Kanker en andere ziektes helpen voorkomen bij anderen is een van mijn drijfveren geweest. Ook het voorkomen van armoede doordat mensen door ziekte niet kunnen werken is een drijfveer. Een andere drijfveer is mijn liefde voor natuur en natuurlijk evenwicht. Die heb ik van beide ouders gekregen. En vooral van mijn oma Floor-Vredeling, die zo vol liefde vertelde dat er vroeger zoveel mooie bloemen op en bij de akkers groeiden, en dat ze die zo miste. Daarom ben ik uiteindelijk in Wageningen biologische landbouw gaan studeren. Ik voelde aan dat biodiversiteit ook in en rond landbouwgebieden noodzakelijk is voor ecologisch evenwicht voor mens en dier.


Verder is de grote liefde van mijn eigen moeder voor voeding mijn inspiratie. En de fraaie achtertuin van mijn ouders waar ook vele planten en bloemen bloeiden. Met veel plezier heb ik uren gekeken naar de vele vogels die er genoten.

Minder tot geen gebruik van bestrijdingsmiddelen

Hoe het leven in elkaar zit is een grote inspiratiebron. Biologie is de leer van het leven. In mijn studie biologie in Wageningen heb ik mij toegespitst op gewasbescherming en ecologische of biologische landbouw. De biologische landbouw houd veel meer rekening met haar omgeving en de interactie tussen verschillende levende wezens. Het probeert meer in harmonie te zijn, zonder uitbuiting. Gewassen zijn krachtiger en worden door de rassenkeuze en teeltwijze weerbaarder tegen ziektes en onkruidgroei. Als u wilt kan ik daar meer informatie over geven, zoals een lezing.

In 1996 werkte ik bij de Nationale Milieuraad voor Natuur en Ontwikkeling (NJMO) in Utrecht. Hier zorgde ik voor het project 'jongeren gaan eko'. Albert Heijn had toen een proef lopen voor meer biologische producten in een aantal supermarkten. Dit was vooral de serie eenvoudige zuivelproducten onder de naam 'de groene koe'. Wij hadden een project waarbij we aandacht vroegen voor de invoering van biologisch in supermarkten. We hadden concreet een handtekeningen actie lopen om AH aan te sporen er ook zelf promotie voor te maken. Dat is een groot succes geworden. De AH trok daarna iemand aan om het merk 'AH biologisch' te ontwikkelen en verder in de markt te zetten. Daarna is het elk jaar gegroeid. Ik ben er trots op dat mensen nu een nog immer groeiend assortiment onbespoten levensmiddelen kan kopen.

Dus eigenlijk ben ik min of meer het meisje van Puur en Eerlijk.

Bestrijdingsmiddelen resten in ons eten horen daar niet thuis. Dat besef is bij mij heel diep. Net zoiets dat je geen plastic afval in je tuin wil hebben. Het is onnatuurlijk, het hoort daar niet. Het is niet zoals god of Allah het bedoeld heeft. Het heeft in een menselijk lichaam ook geen functie. De evolutie heeft ons niet geleerd met deze stoffen om te gaan, dus dat ik regelmatig artikelen lees dat milieuvervuilende stoffen ook in ons lichaam voor ziektes zorgen dat staat voor mij buiten kijf.

Zie dit filmpje over de aantoonbaarheid van pesticiden in ons menselijk lichaam.

Abstract denkvermogen

Dat je het niet direct op het blote oog kan zien, wil niet zeggen dat het er niet is. Het vergt alleen wat abstract denkvermogen en inleving dat je weet dat het er wel op zit of kan zitten. Zelf eet ik al vele jaren gezonde biologische voeding. Ik kan het proeven als ik iets uit de gangbare landbouw eet waar er wel nog resten op zitten.

Je kan ook proefjes doen. Zo had ik laatst frambozen van een gewone groenteboer en deze smaakten vreemd. Het duurde ook buiten de koelkast een week voordat expres door mij gekneusde frambozen begonnen te schimmelen. Er zitten dus stoffen in die schimmelvorming tegen gaan. Ik kon ze proeven. Juist nu ik zo lang bewust biologisch eet en goed ontgift ben natuurgeneeskundig, kan ik proeven welk fruit bespoten is en wat niet.

Een van de bestrijdingsmiddelen die veel in ons eten zit is glyfosaat. Dit bestrijdingsmiddel is het meest gebruikte onkruidverdelgingsmiddel. Zie hier voor een uitzending van Zembla over de gevaren hiervan. Glyfosaat wordt door de WHO ervan verdacht kankerverwekkend te zijn.

Promotie van borstvoeding geven

Borstvoeding geven, en met name lang borstvoeding geven, helpt een aantal kankersoorten bij zowel moeder als kind voorkomen. Een daarvan is borstkanker. Zie onder andere dit artikel. Ik heb dit onderwerp al vaak onder de aandacht gebracht bij instanties. Mondjesmaat druppelt deze kennis nu ook door naar de samenleving. Maar de invloed van de kunstvoedingindustrie en van de pharmacie op voorlichting is nog altijd groot. Maar ik draag alle moeders, maar vooral die borstvoeding geven, een warm hart toe.

Borstkanker werd vroeger een nonnenziekte genoemd!

Borstonderzoek vrouwen

Borstkanker is naast longkanker de grootste doodsoorzaak onder vruchtbare vrouwen in Nederland. Even een humoristisch maar toch serieus filmpje over borstonderzoek bij vrouwen.

Check regelmatig je borsten op onregelmatigheden. Ga bij verdenkingen op tijd naar je huisarts en vergeet ook niet bij mij af te spreken.

Natuurgeneeskunde

Gezonde voeding helpt zowel kanker voorkomen als kanker genezen. Daarnaast kent de natuurgeneeskunde vele stoffen die de groei en proliveratie van kankercellen helpen tegengaan. De rijkdom in de wereld van voedingssupplementen, voeding en kruiden is echt enorm. En ook emoties spelen een rol bij kanker. In een privé consult kan ik u daar meer over vertellen. Zie de contact pagina.
Lees dit artikel waarin wordt toegegeven dat 75% van de darmkankers gerelateerd is aan het voedingspatroon.

Muziek

Muziek maken en samen zingen is goed voor de gezondheid. Muziek maken is een van mijn passies. Mijn muzikale activiteiten vind je onder in mijn andere bedrijf kindergitaar.com

Stress

Stress is ook weer een risicofactor voor het ontwikkelen van kanker. Verlies van een kind, chronische ziektes of geldgebrek. Een verkeerde partnerkeuze. Noem het maar op. Het leven zit vol met hindernissen.

Verwijzen

Bij vermoeden van kanker verwijs ik overigens altijd door naar een arts. En ik zeg niet dat alle kankers te voorkomen of genezen zijn. Soms hoort het gewoon bij het pad wat iemand bewandeld. Dat is niet aan mij om daar iets van te vinden. Veel mensen zien de betekenis van het leven pas na de diagnose. Wie ben ik om te zeggen dat dat fout is.

Permacultuur geïnspireerde tuin

Op deze pagina ontbreken nog foto's van mijn eigen initiatief voor aanleg en onderhoud van mijn gemeenschappelijke tuin in Wageningen. Die doe ik onder een sub pagina.

Biologische landbouw, minister van landbouw C Schouten en koninging Maxima

Ik maakte in januari 2018 deze foto toen ik op de biobeurs in Zwolle vlak naast koninging Maxima en minister Schouten stond. Kijk ook vooral naar het leuke boeketje bloemen die ze in haar handen heeft.

Ik liep die dag rond met een bloem in mijn haar, ter ere van de bloemenliefde in mijn familie en ter ere van beste intenties van mijn familie. We maken allemaal leuke en minder leuke momenten en periodes mee in het leven.

Daarnaast had ik ook mijn AH biologisch tas mee.

Prins Harry van Engeland

April 2018, leuk om te lezen dat prins Harry met zijn geliefde gekozen hebben voor een uitbundige bloemenpracht met bijvriendelijke bloemen op hun sprookjeshuwelijk.

Zie deze link.

Het bizarre is dat mijn tante zelf verloofd was toen ze ziek werd en overleed. Ze gebruikte veel kruiden om krachtig te blijven maar vermoedelijk te laat. Als haar nicht vind ik het toch bijzonder om dit soort berichten te lezen. Engelsen kunnen goed tuinieren, ze staan bekend om hun volle uitbundige borders.

15 maart 2018

Ik was er niet bij maar blij met het bericht: handtekeningen verzameld en aangeboden aan minister Schouten om aandacht te vragen voor het probleem met de bijen.

Droom: dat jongeren in opstand komen, 11 maart 2018

Artikel in dagblad Trouw waarin Jan Terlouw vertelt dat het zijn droom is dat jongeren in opstand komen.

Minister en de bijen, april 2018

Op Twitter las ik een leuk bericht over minister Schouten. 22 april is de landelijke zaaidag en ze heeft daarvoor een bloemenpracht gezaaid. Weer een mooie foto voor mijn beelddenk collectie.

Lees meer over het belang van bijen op One World.
en over insekten in Trouw, 28 april

Koningsdag 2018

Deze foto moest verwijderd! Maar Maximal stond op de foto met prachtige bloemen.

28 april 2018

Op zaterdag 28 april een dag na koningsdag was er een huis ontruiming van mijn tante Marie Floor. Ze is de laatste die ik ken van haar generatie die nog leefde. Het was een geliefde verbindende vrouw met veel familie over de vloer. Altijd keurig een kaartje op je verjaardag. Haar adres kende ik al vroeg uit mijn hoofd.
Ze kreeg voor haar vrijwilligerswerk in een bejaardetehuis nog een lintje. Ik heb diverse spulletjes meegenomen, waaronder een foto van mijn tante Jenny! Ik ga hem nog plaatsen hier. Kan je zelf zien of ik op haar lijk.

Hier een foto van haar achtertuin. Vond het altijd een prachtige plek om te komen in Amersfoort.

Minister van Landbouw in Israel met bloemenbroek, 9 mei 2018

bron: https://twitter.com/MSonnema

Bloemen op de campus, 10 mei 2018

Net op Twitter deze foto gespot. Bloemen op de campus van Wageningen universiteit. Deze campus ligt op oogafstand van de kamer waar ik bijna 4 jaar gewoond heb op Droevendaal. Maar toen waren die gebouwen er nog niet. De wereld verandert.

Wereldbijendag, 20 mei 2018

World bees day. Nog meer awareness voor de achteruitgang van bijen en andere insecten. Klik hier voor een grotere afbeelding.

23 juni 2018

Op deze zaterdag was ik bij de alumnidag van Wageningen universiteit. Die viert dit jaar haar 100 jarig bestaan. De koning was er zonder maxima. Haar zus was kort daarvoor overleden.

De koning liep nog even voorbij op een blauwe loper. Ik maakte dit korte filmpje:

Wat mij ook opviel was dat op het festival er wegwerpbekertjes gebruikt werden. En dat het afval allemaal in 1 ton gegooid werd. Hier in Almere is men steeds verder met afvalscheiden maar Wageningen lijkt een terugval te hebben. Zou dat komen omdat ik er al 11 jaar niet meer woon?

8 juli 2018

Sting en Shaggy traden op in de paleistuinen van Soestdijk, in de serie royalpark live. Om precies te zijn in de tuin van het voormalige woonpaleis van Willem-Alexanders grootmoeder prinses Juliana. Juliana, uit de tijd dat mijn al jong overleden tante daar dus ook bloemen bracht. Ik was er zelf niet bij maar volgde het op Twitter.

Bij Sting moet ik denken aan het nummer 'message in a bottle'. En bij de koning moet ik denken aan watermanagement en de marine. De zee dus. En als ik aan mijzelf denk, denk ik aan mijn liefde voor een ongerepte natuurlijke omgeving zonder vervuiling. Ook zonder plastic flessen.

Ik hoop dat ze de inspiratie vinden om zich in te zetten voor een schone zee. En dat ze mijn plan om plastic uit de supermarkten te weren gaan omarmen. Ik werk graag als creatieve adviseur.

Want al die plastic troep in rivieren en zeeën die hoort daar niet in thuis.

En verder surfend over het net kom ik erop dat uitgerekend nu vandaag zondag 8 juli 2018 een voor mij nog onbekende muzikant optreedt uit Hawai. Zijn vader was een bekende surfer. Niet vitueel zoals ik veel doe maar in het echt op zee.
Daar begint het eigenlijk mee. Hechting, binding, verwondering. Aanbidding van schoonheid. Of het gaat om schone stranden, gezonde vissen, tevreden drinkende baby's, heerlijk ruikende biologische meloenen, hoge golven of mooie bloemen.

20 juli 2018

Bloemen vanuit de trein langs de akkers van bioboeren. Op de terugweg van een afspraak in Dronten maakte ik deze foto's. Langs de randen van biologische akkers worden vaak bloemenmengsels ingezaaid, om de biodiversiteit te verhogen. Een prachtig gezicht.

Op ongeveer 30% van het landbouwareaal in Flevoland wordt biologisch geteeld. Veel producten vinden ook aftrek via de gewone supermarktketens. Ik denk dat mijn oma tros op mij is daarboven.

6 augustus 2018, insekten postzegels

Leuk om insekten terug te zien op de nieuwste postzegels.

 

'

De grote verrassing, 8 september 2018

Grote vreugde hier! Eindelijk is de kogel door de kerk. Ik wist het 25 jaar terug al toen ik een afstudeervak deed bij mijn grote voorbeeld professor E. Goewie, hoogleraar in de ecologische landbouw. Hij was tevens spreker op onze eerste milieumarkt in Wageningen (1994). Als hij sprak dan voelde ik, dit klopt.

Ik heb aan het einde ook nog een speech gehouden. (Een beetje vreemd dat de foto niet wil lukken sorry.)

Ik ben zeer verheugd dat de huidige minister van landbouw, de al eerder hier genoemde Carola Schouten, na intensief beraat nu deze toekomstvisie deelt. Ze vertelt het zelf in dit filmpje, gefilmd vanaf een BD boerderij.

Ceremonie, paleis op de Dam, 16 september 2018

Deze zondagmiddag stond in het teken van de rechten van kinderen. Aan het einde was er een nieuwe ceremonie waarbij ieder jeugdzorg slachtoffer een of meer knuffels neerlegde bij het paleis op de Dam. Hier sta ik, met mijn spreuk over de verzonnen ydille 'rust' die door veel jeugdzorgwerkers als heilig wordt beschouwd. Maar waar zij het hebben over de term 'rust' zie ik in werkelijkheid juist verwaarlozing. Een ouder vervangen door TV, games, geindustrialiseerd bewerkt eten, is een achteruitgang geen vooruitgang. Kinderen die door overheidsinstanties 'beschermd' worden tegen hun ouder(s) zijn eigenlijk altijd slechter af. Omdat alternatieven bijna altijd slechter zijn. Biologische ouders zijn onvervangbaar! De genetische band, de affectieve band, is de beschermende band.

Als je ouders gaat vervangen, moet je uitkijken dat je ook niet harten moet gaan vervangen. Letterlijk. De kans op hartaanvallen na uithuisplaatsingen zijn legio. Wat ik om me heen hoor zijn hartkwalen na het verlies van een geliefde zoals een kind legio. Ik noem overheidsinstanties dan ook wel sluipmoordenaars.

In de alternatieve geneeskunde ondersteunen we ouders in plaats van ze aan te vallen. Wij zijn veel constructiever.

Maar tot mij vreugde en verbazing vond ik deze foto van de koninklijke famile op een balkon met bloemendecoratie. Zo zie ik vaker elementen terugkomen in mijn leven.

Het lastige van een uithuis geplaatst kind is ook dat er geen rouwverwerking is en dat je het niet kan afsluiten. Ik snap dan ook de actie van de 'dwaze moeders van het plein' in Argentinië heel goed.

Kromme courgettes op de dam, 19 september 2018

Drie dagen later las ik dit bericht op Twitter, een bericht in het AD van de Krommunity over courgettes die anders weggegooid zouden worden. Bijzonder is dat ze op hun spandoek schreven: 'gelijke rechten voor al het groente en fruit'.

Ik vind het een waardevol initiatief, maar het is nog altijd niet gelijkwaardig aan biologisch geteelde groentes. Verder is dit vooral een gevolg van enorm veel zonuren deze zomer. Eerder al las ik berichten over te veel tomaten en paprika's, die gedumd werden op de hei en tomaten die gratis op te halen waren. Ruimte voor creatieve geesten en andere oplossingen.

Foto van mijn tante Jenny, 8 oktober 2018

Mooit moment nu om de foto van mijn tante Jenny aan het draadje toe te voegen. Ze was ooit verloofd met ene Piet Rosendaal. Piet, ik heb geprobeerd je te bereiken maar niet gelukt. Hoop dat via Google we eens contact kunnen leggen!

De groene Poort, 6 november 2018

Toeval bestaat niet. Op dinsdagavond 6 november liep ik binnen bij Nieuwpoort, de plek waar debat, cafe en tweede kamer elkaar ontmoeten. Het ging over groen en blauw, over de inrichting van de openbare ruimte.

Er motiverend om me tussen de mensen te begeven die gaan over de inrichting van de buitenruimte. Mijn missie in dit leven is om mensen met de natuur te verbinden en dit had er vele raakvlakken mee. Ik heb dan ook stevig meegediscussieërd.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Almere, 2 januari 2019

Tijdens de prachtige nieuwjaarsreceptie in het KAF zag ik als beelddenker die fles terug. Scrol naar boven, 8 juli 2018.

Earth day en landelijke zaaidag, 22 april 2019

Maandag 22 april was het zowel 2e paasdag als earth day als landelijke zaaidag.

Koningsdag Amersfoort, 27 april 2019

Deze dag was het koninklijk echtpaar in Amersfoort. In Amersfoort heb ik van beide familie wortels. Het was druk maar ik heb mijzelf vermaakt.

Zelf ben ik eerst naar Baarn geweest. Hier wilde ik naar een tentoonstelling over 'Vorstelijk Baarn', maar helaas deze zat dicht. Ik heb even rust gezocht in het bos ernaast. Foto bij een grote beukeboom. Verdriet omdat ik mijn familie mis, vooral mijn zoon.

 Paleis Soestdijk

 Paleis Soestdijk

By the way: mijn rode lippenstift is van dit bedrijf afkomstig: BoHo. Ze stonden ook op de bionext beurs in 2017, de beurs die tevens bezocht werd door onze koningin Maxima.

Nieuwe baby in Engeland, 7 mei 2019

Verheugd ben ik om te lezen dat de vrouw van prins Harry een zoon heeft gekregen. Wat ik lees in de Trouw is dat zij net als ik getergd wordt door haar omgeving. Ze zou een heks zijn, ze zou veeleisend zijn enz. Maar wat ik lees is dat ze zich goed laat voorlichten, verstandige beslissingen maakt en een gevoelsmens is. Ze knuffelt, zorgt voor een vrouw aan haar kraambed en zelfs een doula. Topvrouw die Meghan!

Het aanvallen van krachtige vrouwen is van alle tijden. Leuk om te zien dat haar man Harry gewoon achter haar blijft staan: echte liefde. Mensen van het koninklijk huis worden toch wel gezien als een soort van voorbeeldfunctie vervullend. Dat past ook wel bij mijn eigen levenshouding: be the change you want to see in this world.

Gele hesjes in het Binnenhof, 7 mei 2019

Ik loop dat achter met bijwerken maar op facebook heb ik al wat nieuws gepost. De gele hesjes. Dinsdag ging een delegatie van de gele hesjes op gesprek bij Rutte. Mijzelf word steeds meer duidelijk wat mijn functie is binnen Nederland.

 

Mijn functie

Ik snap gaandeweg steeds beter waar ik 'voor bedoeld' ben. Wat 'mijn' weg is. Daarover later meer.

100 jaar kiesrecht voor vrouwen, donderdag 9 mei 2019

Vandaag is het precies 100 jaar geleden dat er in de 2e kamer gestemd is voor kiesrecht voor vrouwen in Nederland. De NRC heeft er een mooi artikel over geschreven. De oude foto's doen me denken aan de paar oude familiefoto's die ik nog heb.

Europadag donderdag 9 mei 2019

O zo bijzonder! Nu lees ik in de Volkskrant dat vandaag ook de Europadag is.

Ik vind het leuk om aan genealogie te doen. Een van mijn voorouders was Dirkje Vahstal. Toen de 2e kamer stemde over de kieswet was zij 29 jaar oud en al weduwe van mijn tante en mijn oma Anna. Hier haar huwelijksfoto uit 1915.

Haar man was Jan Vredeling. Hij stierf een jaar eerder op 9 juni 1918.

Prins Harry in Den Haag, 9 mei 2019

O nu wordt het nog leuker. Prins Harry was op zoek in Den Haag bij de Invictus days. Hij ontmoet er princes Margriet en rijdt er op een fiets een rondje. De invictus days van 9 t/m 16 mei zijn er voor gewond geraakte soldaten lees ik. Mijn gevoel zegt dat het top was geweest hem te onmoeten deze dag juist. Hij helpt gewonde mensen net zoals ik dat doe. Ik help mensen die medische missers meegemaakt hebben om weer verder te kunnen.

Uitbreiding van de markt voor biologische producten, ook al op 9 mei 2019

Deze radio 1 uitzending kom ik ook tegen. De markt voor biologisch is nu nog klein en die moet natuurlijk groeien! Een biologische boer aan het woord.

De maliebaan een fietspad, ook al op 9 mei 2019

Ook vandaag, een artikel over de Maliebaan in Utrecht. Ze opperen de suggestie om de autoweg daar om te bouwen tot fietspad. Daar aan de maliebaan begon het ooit in 1997, ik was toen werkzaam bij de NJMO op nummer 80. In mijn eerste baan lobbyde ik biologische producten binnen de supermarkten, met name de Albert Heijn. Nu kan ik FIETSEND naar de AH om de hoek om daar de basis artikelen uit de biologische landbouw te kopen.

Hier een klein bewijs dat ik bij de NJMO werkte. De NJMO staat voor de nationale jongerenraad voor Milieu en Ontwikkeling.

 project jongeren gaan EKO

Familieverbanden

Nu weer heel actueel: de EU. Op 23 mei stemden we voor het europees parlement. De EU is mede opgericht door de neef van mijn opa, Henk Vredeling. Hij had een 3 jaar jongere broer, Jan Vredeling. Jan was de vader van mijn oma, de opa van mijn vader.

Zijn vader was tuinman. Ik schreef het al eerder maar toch nog even in de herhaling. Een detail foto van de jonge en knappe Jan.

 

Eigen buurthuis, 23 mei 2019

Het leuke is dat ik mede eigenaar ben van ons buurthuis hier op de Buitenkans! Ik ben hier dan ook gaan stemmen, op een groene partij. Hier met een selfie bij de ingang.

Verkiezingsbord bij de AH, 23 mei 2019

Met mijn gele hesje in de gele radio bus van NPO1, zondag 2 juni 2019

 NPO 1 radio kwesties Paulien Floor

in de radio uitzending

Knettertrots op mijn deelname aan het programma 'Kwesties' op zondagavond van 20-21 uur.

Leuk feitje over 30 april 2019, 12 juli 2019

Kijkend naar deze video hoor ik dat Hitler zelfmoord zou hebben gepleegd op 30 april. Dat was ook de verjaardag van Juliana! Wat een grappig toeval.

Uitvliegende mieren op zoek naar de koningin, 19 juli 2019

Vandaag vlogen massaal de mieren uit. In de Volkskrant legt mede bioloog Arnold van Vliet uit waar ze naar op zoek zijn. Arnold was een bioloog van mijn studiejaar in Wageningen.

In mijn tuin kropen ze uit het terras omhoog, vlak naast mijn koninginnekruid. "Toevallig" op dezelfde dag, was de jaarlijkse fotoshoot van ons koningshuis. Deze was gesitueerd IN de tuin van het paleis huis ten Bosch. Juliana was vast aanwezig in gedachten.

 

Huwelijk met Jola Schouten, 28 juli 2019

Deze dag was het 71 jaar geleden dat de neef van mijn oma in het huwelijk trad met zijn Jola Schouten. Hij studeerde toen landbouw in Wageningen. Hij wilde minister van landbouw worden maar werd minister van Defensie. Mogelijk vanwege zijn achtergrond in het verzet. Het bizarre is dat de huidige minister van landbouw, Schouten van achteren heet. Geen idee of het familie is.

Schokkende ontdekking in mijn voortuin, 30 juli 2019


Klimaatstaking, 27 september 2019

Mijn bord ter steun aan de wereldwijde klimaatstaking. Ik mis mijn zoon en wil hem graag weer helemaal terug. Mijn gezonde biologische milieubewuste opvoeding zie ik als een verrijking van zijn leven. Helaas zijn er vele minder ontwikkelde minder bewuste mensen die afgunstig zijn op een goede opvoeding en de boel omdraaien en waanideeën blijven verspreiden. Dat zegt veel over hun. Ik hoop dat er een keer mensen in ons leven komen die wat holistischer en liefdevoller zijn en hem snel weer terugbrengen bij mij, zijn eigen moeder en primaire hechtingspersoon. Ik schaam me ervoor dat zo weinig mensen in Flevoland respect hebben voor het ouderschap.

Aan de andere kant volg ik ook het principe 'zo binnen zo buiten'. Ik heb deze dag aangegrepen om de stilte op te zoeken juist en binnen mijzelf te helen wat nog geheeld kon worden.

Razzia van Putten herdenking, oktober 2019

Op Linked in schrijf ik tegenwoordig artikelen. Zo dit stuk over de razzia van Putten. Het gaat over een stukje rouwverwerking van verdriet meegemaakt in de 2e wereldoorlog.

https://www.linkedin.com/pulse/razzia-van-putten-ook-familielid-paulien-floor/

India, familie, jurken en de regering, 16 oktober 2019

Ik kreeg een uitnodiging, op het laatste moment, om op woensdag 16 oktober een gesprek te hebben over de praktijken van jeugdzorg. Bij de keuze van kleding viel mijn oog op mijn indiase jurk. Een prachtige groene jurk die ik nog weinig had gedragen.

Later bedacht ik me dat deze week ons koninklijk echtpaar in India zit. Zie de uitzending van Blauw Bloed.

Indiase jurk

Ik hoorde dat de volgende dag er een top was in Brussel, met als belangrijkste agendapunt de Brexit. De EU is mede opgericht door Henk Vredeling, de neef van mijn oma dus. Wel bijzonder toeval dat ik de dag ervoor ben uitgenodigd voor een gesprek in de tweede kamer dus. Ik heb onder meer aangegeven dat families belangrijk zijn, en dat de overheid mensen niet meer moet gaan zien als verhandelbare objecten los van herkomst en afkomst. De vreemde manier van naar mensen kijken levert veel verwarde onthechte mensen op.

Daarna heb ik een kijkje genomen vanaf het balkon bij de tweede kamer zelf. Het ging over milieumaatregelen. Heel toepasselijk! Een van de onderwerpen genoemd was de invoering van statiegeld. En dat is een onderwerp waar ik samen met wat milieuactiecollega's al in 1995 mee bezig hield. Zie deze pagina over bevrijding van het afval. Het feit dat Dirk Groot vlak ervoor op nr. 1 belandde van de duurzame top 100, zal geen toeval zijn.

Brood bij paleis Soestdijk, November 2019

In mijn zoektocht naar mijn familie stuitte ik op een prachtig boekje over de familie van mijn oma Teuntje van Brummelen. Zij komt uit een bakkersfamilie van Soest. Een zus van haar vader, Jaike Sophia van Brummelen, was een bijzondere vrouw. Ze had zelf geen kinderen maar de kinderen van familie kwamen graag bij haar langs. Ze woonde lang in bij haar ouders, ook na haar dood en werd zelfs 92 jaar. Ze was ook een van de bezorgers van brood bij paleis Soestdijk. In een boekje over 150 jaar van Brummelen vond ik deze tekst:

 Ze hadden hiervoor een speciaal leverancierspasje:

Het was dus de tijd van koninginnen Wilhelmina en Emma dat ze brood langsbracht. Dus zowel familie van mijn vader als mijn moeder waren betrokken bij het koninklijk huis. Zou ik mijn eigen hang naar kwaliteit daar misschien ook vandaan hebben? Het is immers gebruikelijk (als 'hofleverancier') om voor kwaliteit te zorgen.

Wel erg zuur dat nu de omgeving van mijn zoon doen alsof een goede kwaliteit opvoeding en onderwijs willen, uiting zou zijn van een 'persoonlijkheidsstoornis'.

Mijn vader was trouwens ooit Heraut in Baarn. Iets om uit te zoeken. Dat moet in 1967 zijn geweest, bij de geboorte van Willem Alexander van Oranje.

De koninklijke weg, juni 2020

Ook op Linked in schreef ik dit artikel. Ik heb er nieuw gevonden beeldmateriaal in verwerkt over het geboortehuis in Soest van mijn oma, moeders zijde.

https://www.linkedin.com/pulse/de-koninklijke-weg-paulien-floor/?published=t

Een prachtige oude foto van de koets van het koninklijk echtpaar dat in de omgeving van mijn familie rond reed heb ik hier in verwerkt. Ik maak een soort reconstructies tussen wat ik voel/beleef, dus wat mijn aandacht trekt en wat voorouders moeten hebben meegemaakt.