Ervaringen van cliënten

You Tube

Drie ervaringsverhalen op film van mensen die bij mij een holistic pulsing sessie hebben gehad. Dit is opgenomen tijdens een uitwisseling buiten op de Wageningse berg.

Verschil tussen behandelde en onbehandelde arm.

Tevreden klant.

Mooie ervaring heldervoelendheid.

Verhalen

A. uit K, maart 2019, kreeg natuurgeneeskunde

Wow wat een heldere aanpak heeft Paulien Floor! Ik kwam bij haar met klachten waar ik tot nu toe bij anderen weinig verder mee kwam. Mevrouw Floor zette in een vijftal consulten alles in een juist perspectief en geeft aan hoe te handelen. Dit kwam erg prettig op mij over, aanrader!

M.V. uit A, december 2017, kreeg holistic pulsing massage

Ik kreeg bij mevrouw Floor een aantal massagesessies. Helaas ben ik verhuist naar het Zuiden daarom kom ik er niet meer. Maar als ik in bed lig en ik voel me gestresst dan visualiseer ik haar rustige handen op mijn rug zoals ze voelden tijdens de massage. En dan ontspan ik me en val ik snel weer in slaap. Ik kan haar bij iedereen aanraden.

Miranda G., maart-april 2015, kreeg natuurgeneeskunde en holistic pulsing massage

Paulien bezoek ik omdat ik ondanks mijn gezonde voeding veel last heb van obstipatie en o.a. regelmatig mezelf erg moe voel.

Wat ik heel fijn vind is dat ze naast haar kennis over lichaam en voeding ook met haar sterke intuïtie werkt. Dat is voor mij heel belangrijk. Lichaam en geest zijn immers met elkaar verbonden. Door deze extra kennis heb ik al aardig wat meer informatie gekregen. Dat in tegenstelling van de reguliere zorg.

Het grappige is dat ze mij toch adviseerde om bij de huisarts verschillende testen te laten doen. 

De holistic pulsing  massage vond ik een super leuke en bijzondere ervaring. Paulien werkte ook hier weer met haar gevoel en kennis. Ze paste zelfs iets toe dat ze nog niet eerder had gedaan. Ik was er blij mee want het werkte wonderbaarlijk. 

We hadden al met het 1e gesprek een klik wat alleen nog maar beter werkt voor mij om alles te vertellen. We zijn nog maar net begonnen maar na 2 behandelingen voel ik al resultaat in samenwerking met de extra middelen die zij voor heeft geschreven.

Ik vertrouw helemaal op haar kunnen en dat ik weer een stapje verder kom in mijn proces.

Een maand later schreef ze me nog:

De volgende effecten na jouw behandeling ervaar ik nu:
* Slaap weer goed
* Geen maagzuur meer
* Transparantie gaat beter
* Voel mij energieker, heb zelfs alweer gesport
* Voel me opgewekt
* Heb weer meer contact met mijn creativiteit
* Mijn obstipatie is nog wel een aandachtspunt.

Fijn dat je zo meedenkt, dank je wel
Dat vind ik bijzonder.

   

Willem uit Almere, april - augustus 2014, kreeg natuurgeneeskunde en holistic pulsing:

Ik kwam bij Paulien met diverse klachten. Ze stelde op basis van intuïtue voor eerst een test te doen om mijn urine te onderzoeken op de aanwezigheid van een stofje wat bij HPU-patiënten in de urine voorkomt. De testuitslag was positief en ik begon met het innemen van een van haar middelen. En het helpt wonderbaarlijk goed. In communicatie met anderen geef ik nu sneller mijn grenzen aan. Ik had eerder een diagnose binnen het autistme spectrum maar volgens mij was het HPU. Want sinds ik de middelen neem zijn de kenmerken weggegaan.

Ook heb ik minder allergieën en is de kwaliteit van mijn huid verbeterd.

Eigenwijs als ik ben stopte ik laatst een week met innemen. Ik wilde na een paar maanden gebruik wel eens weten hoe ik me zonder zou voelen. Dat beviel echter slecht want ik kreeg gelijk een aantal klachten weer terug. Mijn gehemelte ging stuk en mijn heup begon weer op te spelen. Ook werd ik minder sociaal in de omgang. Ik weet weer waarom ik de supplementen neem en ben erg blij met deze eenvoudige oplossing.

Verder komt ik regelmatig voor een sessie holistic pulsing. Ik merk dat ik beter kan voelen en ik mijzelf soepeler kan bewegen na een sessie. Tijdens een sessie kom ik regelmatig in een soort meditatieve toestand, wat heel aangenaam voelt. Ook slaap ik beter, dieper vooral. Ik kan iedereen aanbevelen bij Paulien onder behandeling te gaan.

Jeannette uit Lelystad, juli 2013, kreeg Holistic pulsing:

“Omdat ik zelf Holistic Pulser ben in Lelystad, geven we elkaar sessies:

Natuurlijk om te kunnen leren en evalueren, maar ook om zelf te ervaren hoe mooi het is gepulst te worden. Steeds weer ben ik onder de indruk van hetgeen zich tijdens zo’n sessie kan ontvouwen: “Zich opheffende blokkades, fysiek maar ook emotioneel en ontspanning en herstel”.

Ik kom graag naar Paulien, omdat zij heel intuitief te werk gaat. Bovendien is haar “handling” heel subtiel, (haha ze speelt ook gitaar!) het is heerlijk en veilig. Haar sessie geeft verrassende effecten als je gepulst wordt, je wordt je bewust van wat zich onder de oppervlakte schuil houdt.

Paulien stuurt intuitïef en laat het gebeuren, dat is heel mooi!!!

Ik ben vaak ontroerd door deze aanpak, die ook nog eens wetenschappelijk onderbouwd is. Een HP sessie bij Paulien is van hoge kwaliteit en ik zie uit naar onze volgende afspraak. “

 
Lieve groet van Jeannette B.
 

Rob uit L, mei 2013, kreeg combinatie holistic pulsing met orthomoleculaire therapie:
Ik kwam bij Paulien met een enorme kramp/pijn in mijn nek/schouder. Het zat helemaal op slot en deed vreselijk pijn als ik bewoog. Ik was al bij de huisarts geweest en die gaf me wat oefeningen mee om de komende week te doen en het advies om paracetamol te slikken tegen de pijn.

Paulien heeft me zachtjes gepulst. Dat was prettig, terwijl het ook makkelijk pijnlijk had kunnen zijn. Zelf bewegen deed me erg pijn, maar de pulsing helemaal niet. Na de sessie ben ik nog even blijven liggen op mijn rug. De pijn was al wat minder, de bewegelijkheid beter en het pulsen voelde prettig. Paulien schept een veilige sfeer waarbij ze regelmatig open feedback vraagt. ' Hoe voelt dat voor jouw?'' Voel je iets?'
Ik lag op mijn rug en zag door het dakraam de wolken langsdrijven. Extra ontspannend.
Paulien werkt intuïtief en gebruikt alles wat ze kan en weet. Dus omdat ze orthomoleculair voedingsdeskundige is kreeg ik ook wat supplementen van haar aangeboden. Onderweg naar huis had ik nog steeds pijn maar s' avonds na het nemen van een paar tabletten trok plotseling de laatste pijn weg.

Ik ben nogal skeptisch van aard maar binnen een halve dag waren mijn klachten weg, terwijl ik had verwacht dat het anders nog dagen ging duren.

Anoniem uit A, juni 2013, kreeg holistic pulsing:
Paulien,
Ik wil nog wat met je delen, over de pulsing van gisteren. Het heeft me echt geholpen om meer in mijn lichaam en in het nu te zijn.
Het was wel confronterend want in plaats van een soort matte apathie kwam het verdriet en de wanhoop naar boven, die onder die somberheid verborgen was. Maar meteen erachteraan gaf de sessie me ook energie en nieuwe doelgerichtheid om aan de slag te gaan met de dingen die ik daarvoor steeds uitstelde.

Lisa uit Leeuwarden, kreeg natuurgeneeskunde:
Paulien kijkt naar het geheel tijdens de behandeling en vraagt uitgebreid naar alles wat er volgens haar toe doet. Zo ben ik achter bepaalde dingen gekomen waar je normaal niet bij stil staat. Ze heeft een brede kennis en ik heb veel goede tips van haar gekregen over voeding. Afspraken maken gaat gemakkelijk, en ze neemt echt de tijd voor je. Ik kan haar iedereen aanraden.

Mevrouw R, Bergschenhoek, kreeg natuurgeneeskunde:
Ik heb veel baat gehad bij een behandeling door mevrouw Floor. Alle klachten die te maken hadden met Multiple Chemical Sensitivity zoals ziek zijn van bloemen en planten, van bepaalde geuren en voedsel ben ik nu kwijt.
Ik voel me herboren en ik kan het een ieder aanraden om bij Paulien in therapie te gaan.

Mevrouw van Westerneng, kreeg natuurgeneeskunde:
Ik ben door Paulien Floor van een aantal vervelende kwalen afgeholpen, zoals:
- zware vermoeidheid. Door gebruik van de juiste producten is dit grotendeels verdwenen.
- mijn tegenzin tegen de kerstdagen. Door gesprekken over de oorzaak is de tegenzin positief bijgesteld.
Daarnaast heeft ze me geholpen met het opruimen van negatieve energieën. Ook de gesprekken hebben me erg geholpen. Ik kan u haar van harte aanbevelen.

Mevrouw Zonneveld, kreeg natuurgeneeskunde:
Ik was voordat ik bij mevrouw Floor kwam al 20 jaar lang elke dag misselijk. Dankzij een simpele tip van haar verdween mijn misselijkheid binnen een week. Verder heeft ze me uitstekend geholpen bij mijn spijsverteringsklachten en voel ik me nu elke dag heel fit. Een echte aanrader!

Mevrouw uit Weesp van middelbare leeftijd, kreeg natuurgeneeskunde:
Ik kan bij mevrouw Floor gewoon eerlijk zijn. Wat een verademing. Ik hoef mijn alcoholisme niet te verzwijgen.

Mevrouw Van Beijnen, kreeg natuurgeneeskunde:
Na een moeizame periode van mcs en een opflakkering van klachten ben ik op de site van Paulien Floor gekomen. Wat ik hier op las sprak me erg aan en na een afspraak gemaakt te hebben was er al snel een telefonisch consult ( de afstand was te ver). Tijdens het eerste consult werden er veel van mijn klachten duidelijk en ook werd ik meteen begrepen, wat ook uitzonderlijk was, want na enkele bezoeken aan huisarts en div. onderzoeken was ik nog niets wijzer geworden!
Er werd mij haarfijn uitgelegd hoe dat het kwam dat ik zoveel klachten had en nog prettiger was 't om te horen dat er ook daadwerkelijk iets aan gedaan kon worden! Na een 4 of 5 telefonische consulten en verschillende voedingssupplementen ben ik veel van mijn klachten kwijt en weet ik nu wat ik wel en niet kan en mag! Ik wist niet dat zoveel verbetering mogelijk was.

 Stabilisatie, januari 2022

Invalide geworden, maart 2021

Helaas het noodlot sloeg toe. Begin 2021begon ik door mijn benen te zakken. Ik blijk een tumor in mijn ruggenwervel te hebben. De jarenlange pesterijen en het missen van mijn zoon is me te veel geworden. Ik ben letterlijk ingestort.

Prijs verlaging, 24 januari 2021

Ik heb wat prijsaanpassingen doorgevoerd. Een uur natuurgeneeskundig consult is van 70 naar 60 euro per uur gegaan en een massage consult van 70 naar 60 euro. Een massageconsult duurt met voor/na gesprek langer dan een uur.

Artikelen op Linked in, mei 2020

Ik heb de afgelopen maanden gewerkt aan vele artikelen op Linked in. Ze zijn een combinatie van kennis over gezondheid, de gezondheidszorg, ervaringen en omstandigheden. Prive en werk zijn dichter naar elkaar gegroeid sinds ik door medische missers en valse meldingen mijn zoon onterecht verloor.

Deze gaat over het wel of niet toedienen van vitamine K.

Geschokt door levend verbrande appels, 30 juli 2019

Deze tuinwaarneming heb ik onder 'genezen met bloemen' geplaatst maar hoort ook zeker hier:


Mensen, het gaat bereslecht met het milieu. Klimaateffect laat zich zo duidelijk zien in mijn tuin, dat ik gewoon in shock ben. Ik stond te trillen. Mensen, denk na, ga niet met het vliegtuig of vakantie, wordt lid van een milieuorganisatie, laat je huishouden doorlichten op je ecologische voetafdruk.

Links artikelen over jeugdzorg uitgebreid, 9 juni 2019

Blij ben ik met goede eerlijke journalistiek. En blij met ervaringskennis. Remko Idema, zelf een manager in de jeugdzorg geweest, kreeg via zijn dochter te maken met die zelfde jeugdzorg maar dan van de andere kant. Door dit te ervaren snapte hij de materie en de vele knelpunten veel beter. Als hulpverlener / manager had hij bijvoorbeeld het overzicht NIET die een ouder of kind wel nodig heeft. Hij schreef er een boek over. Ik heb een link naar het artikel opgenomen op deze pagina.

Radiooptreden, 2 juni 2019

Op zondagavond 2 jui was ik te gast op de radio als onderdeel van een panel bij het programma Kwesties, NPO 1. Er zijn 3 onderwerpen waarover ik graag meepraat. Ik ben uitgenodigd omdat ik actief ben binnen de gele hesjes beweging.

Paulien Floor gele hesjes

Een van mijn opmerkingen bij het onderwerp lerarentekort is dat kinderen altijd in de knel komen. Ze mogen nog niet stemmen en ze kunnen niet betalen. Ze zijn fysiek niet weerbaar en afhankelijk van hun omgeving, waardoor ze makkelijk door volwassenen uitgebuit kunnen worden.
Je kan hier de uitzending naluisteren.

Microplastics, april 2019

Het is misschien geen 'leuk' onderwerp maar wel heel erg nodig: de plastic vervuiling. Lees er meer over onder het kopje 'adviseur' zoals deze net nieuw aangemaakte pagina over microplastics. Microplastics zijn kleine plastic deeltjes.

Nieuwe data groeps familieopstellingen, februari 2019

Dag ik heb drie nieuwe data gereserveerd voor familieopstellingen in ons prachtige buurthuis. Dit keer een ochtend, een middag en een avond in maart 2019. Dus er zit altijd wel een moment in dat je kunt. Lees meer over deze prachtige helende methode op de pagina over familie opstellingen.

Het Wad, oktober 2018

Een uitstapje uit de geneeskunde maar ook leuk als bioloog. Ik was naar de premiëre van het Wad, de prachtige film over de Waddenzee van Ruben Smit. Deze film is zeker een aanrader.

Nieuwe data familieopstellingen, september 2018

Op de pagina over familieopstellingen zijn weer een paar verse data in september 2018 toegevoegd.
Gekozen is voor de woensdagochtend en vrijdagmiddag.

Verslag promotieonderzoeks praatje Cognitieve gedragstherapie, 8 juni 2018

Naar aanleiding van vernieuwde interesse in de media over dit onderwerp heb ik mijn oude verslag over dit onderwerp weer eens uit de kast gehaald. Hier een stukje er over geschreven.

Congres voedingsgeneeskunde, 26 mei 2018

Een interessant congres plus beurs bezocht over voeding, diverse onderzoeken en geneeskunde in Houten.

Ziekte ME / CVS erkend door de gezondheidsraad, 19 maart 2018

Groot nieuws voor patiënten die deze diagnose hebben en in het dagelijks leven erg strubbelen met de beeldvorming rondom de beperkingen die ze ondervinden. Goed nieuws die ik tussen al mijn andere werkzaamheden door graag met jullie deel.

Ik schreef er een reactie op in mijn pagina onder artikelen.

Nieuwe naamkaartjes, maart 2018

De nieuwe voorraad naamkaartjes voor mijn nieuwe project zijn nu ook binnen.

Idool, februari 2018

Ik vond de term toptalent fijn klinken, maar Idool klinkt nog wat pakkender. Dus toch besloten TOPTALENT om te dopen tot Idool! Dus kies jij voor persoonlijke ontwikkeling, gezonde geest en lichaam en optimale ontwikkeling van je talent tot een idool? Dan ben je meer dan welkom in de enige echte gitaarshop van Almere te komen leskrijgen.

Jeugdzorg kritiek, januari 2018

Ik schrijf al een tijdje kritisch over jeugdzorg op social media. Ik heb nu een aantal facebook groepen erover opgericht. En tevens een aantal links naar fijne artikelen over dit onderwerp verzameld. Jeugdzorg is een vak apart. Nergens wordt er zo veel gelogen als door jeugdzorg lijkt het wel. Ze gebruiken laag en slecht of eenzijdig opgeleid personeel en maken misbruik van kwetsbare ouders en kinderen zonder het gehele plaatje te willen en durven overzien. Met ondeugelijk personeel dat geen tot nauwelijks verstand heeft van medische zaken en al zeker niet van medische missers die vaak ten grondslag liggen aan valse meldingen. Link naar pagina over jeugdzorg.

Toptalent: combinatie muziek en gezondheid, september 2017

Muziek maken is een fijne uitdaging voor de hersenen. Zie dit filmpje.

Maar hersenen hebben behalve training ook optimale voeding nodig. Een optimaal functionerend lichaam geeft ook een snellere leercurve. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Lees meer op toptalent.

Petitie aan de gezondheidsraad aangeboden, september 2017

Ruim 10.400 handtekeningen werden verzameld en aangeboden aan de voorzitter van de Gezondheidsraad. Er is al lange tijd discussie over de aard van ME en ME/CVS en patiënten voelen zich vaak slecht gehoord. De aanbieders hopen dat er zo meer begrip komt voor deze patiëntengroep. Ik heb zelf deze ziekte gehad. Ben er van hersteld maar dat ging niet vanzelf en koste veel inspanning. Begrip van je medemensen voor je klachten is heel fijn en patiënten zoeken erkenning op deze manier.

Heden Ik schrijfster nog maar kort de tijd, september 2017

Ik las net op Twitter dat de schrijfster Renate Dorrestein nog maar kort te leven heeft. Naast haar reuma ook slokdarmkanker. Ze schreef

er, hoe kan het ook anders, een boek over; 'reddende engel'.

In de jaren 90 schreef ze een boek over een andere periode in haar leven. "Heden IK" heette het. Ze was mantelzorger geweest voor een vrouw met borstkanker. Dat had veel stress en energie gekost dat ze daardoor vergelijkbare klachten als ik had gekregen toen ik dit boek las.

Ik vond het een fijn boek om te lezen, veel herkenning en ik voelde me beter gesteund en begrepen in mijn eigen proces.
Gelukkig werd ze beter. Ook weet ik dat ze deze periode achter zich liet en blij was dat ze weer verder kon.
Maar helaas nu toch weer ziek geworden. Ditmaal zelf kanker gekregen dus. Naast de reuma die ze al had nu ook slokdarmkanker. Pfft. Even een traan wegpinken.

Lees ook mijn pagina over genezen met bloemen 

Zo zijn we allen verbonden.

Ik heb het bericht doorgetwitterd naar de patiënten organisaties met ME en CVS in Nederland. Ik wens haar een fijne reddende engel en steun toe in dit proces. Het geeft ook maar weer aan hoe belangrijk het is mantelzorgers te ondersteunen. Daarover schreef ik al eens een stuk op mijn facebook pagina.

Ben jij zelf ook mantelzorger? Verwen jezelf met een paar consulten! Ik geef goede voedingsadviezen en andere gezondheidstips en behandelingen waardoor je lang sterk en gezond blijft, ook bij een leven vol stress en uitdagingen. Neem contact op voor een afspraak, gewoon doen!

Personalized Nutrition, September 2017

Een term die in opkomst is is personalized nutrition. Eigenlijk is dat iets wat ik gewoon al 15 jaar propageer. Mensen die in protocollen en standaard mensen denken en handelen zaten nog op het stramien dat mensen op elkaar lijken en dus ook hetzelfde nodig hebben.

Maar ik heb al een weg afgelegd binnen mijzelf en met anderen waardoor ik heel verfijnd heb leren testen en mensen heb kunnen helpen met een uitgekiend dieet en suppletie advies. Ik redeneer vanuit de gedachte dat behoeftes van je lichaam variëren afhankelijk van de periode waar je in zit.

Standaardiseren heeft natuurlijk ook voordelen. Je kan zonder nadenken sneller mensen helpen met een duidelijk van te voren ingestudeerd verhaal. Wat ik doe vergt meer fijngevoeligheid. Maar ook meer inspanning en afstemming. Ik deed en doe altijd mijn best om een goed afgestemd advies te geven. Maatwerk dus. Dat kan dankzij zowel mijn fijngevoeligheid als mijn creativiteit. Echter verwacht niet van mij een snelle oplossing, het vergt even puzzelen voordat ik een uitkomst heb. Maatwerk is geen fastfood.

Depressiegala, 16 januari 2017

Ik ben bij het depressiegala geweest. Er zijn TV opnames gemaakt; 23 januari wordt het 's avonds laat uitgezonden. Bijzonder om eens mee te maken hoe een heleboel mensen zich inzetten voor meer openheid over depressie. Ziektes als kanker daar praten mensen inmiddels wel gemakkelijk over, depressie zat nog in het verdomhoekje. Gelukkig is depressie een aandoening waar ik al veel mensen met plezier vanaf geholpen heb. Ik zat er vooral als collega behandelaar trouwens voor de duidelijkheid. Op mijn facebook pagina heb ik een leuk artikel met foto's erover geschreven.

Nieuw jaar 2017

In het komende jaar ga ik wat prioriteiten verleggen. Ik wil meer buiten de deur werken als adviseur en de nadruk in de consulten gaat wat minder naar praten en wat meer naar intuitie gebruiken, oplossingen aanbieden en holistic pulsen.

Omdat ik nog meer met intuitie wil werken en daardoor minder volgens het gedachtegoed van de MBOG werk, ben ik gestopt bij deze beroepsvereniging. Ik maak daardoor minder kosten. Het uurconsult gaat van 84 naar 70 euro. Het is daarmee ook gelijkgetrokken met het tarief voor holistic pulsen.

Nieuw logo, oktober 2016

Ik werk samen met mijn webdesigner aan een nieuw logo. Meer zoals het vroeger was. Deze is via een doorgeving ooit tot me gekomen en voelt heel krachtig. Symbolen hebben toch een sterke betekenis. Groen is prachtig mooi maar rood en geel horen bij mijn praktijk. Ook wil ik terug naar de oorspronkelijke letters: dat is ME en niet me. ME komt van de ziekte ME-CVS. Ik heb hier zelf last van gehad en help veel mensen met deze aandoening verder. Zelf staat voor eigen regie.

Congres beroepsvereniging MBOG, oktober 2016

In het Spant in Bussum was de jaarlijkse bijeenkomst van mijn beroepsvereniging. Fijn om onder collega's te zijn en nieuws uit te wisselen op het gebied van voeding, politiek, gezondheidszorg en samenwerking. Wat mij weer opviel is dat de MBOG zo altruïstisch is. Het gaat echt om de gezondheid van mensen, jong en oud en om mensen met elkaar er over in contact te laten gaan.
Naar huis gegaan met fijne ideeën, nieuwe supplementen en aantekeningen in mijn boekje om nader te bestuderen.

Reguliere geneeskunde erkent de belangrijke rol van voeding bij diabetes, maart 2016.

Een mijlpaal in de geschiedenis van de geneeskunde. Iets dat wij al heel lang weten maar wat de pharmacie onder de duim hielt: voeding geneest diabetes. Zie dit artikel op Foodlog.

Realiseer je dat niet artsen maar de echte pioniers en onafhankelijke therapeuten zoals ikzelf al jarenlang goede voedingsadviezen geven.

Zembla over bestrijdingsmiddelen gebruik in de landbouw, februari 2016

Woensdag was er een uitzending van Zembla op TV over het feit dat in Nederland het gebruik van bestrijdingsmiddelen nog altijd te hoog is. Aan het woord was o.a. Lucas Reijnders. Met deze milieuprofessor werkte ik zelf samen, 20 jaar geleden aan hetzelfde onderwerp. Ik liep een half jaar stage bij Stichting natuur en milieu aan een evaluatie project Meerjarenplan Gewasbescherming, om het gebruik en de hoeveelheid van bestrijdingsmiddelen in de Nederlandse landbouw omlaag te krijgen. Belangrijk werk.
In de uitzending wordt duidelijk gemaakt dat glyfosaat, het meest gebruikte onkruidbestrijdingsmiddel, kankerverwekkend is bevonden. Ook parkinson is een ziekte die door vergiftiging met bestrijdingsmiddelen kan worden veroorzaakt. De WHO heeft er onderzoek naar gedaan. De uitzending is hier na te kijken.

Tarieven iets gewijzigd, januari 2016

Mijn tarieven voor natuurgeneeskunde zijn in 2016 iets naar beneden aangepast, van 87,50 naar 84 euro per uur. Dit kan omdat ik dit jaar meer investeringsruimte heb. Ook zijn deze bedragen makkelijker af te ronden.

Motiemarkt gemeente Almere, 5 november 2015

De gemeente Almere is op zoek naar burgerinitiatieven. Daarvoor heeft ze een unieke mogelijkheid geschetst. Tijdens de motiemarkt kon je als burger moties indienen. Als ME-zelf heb ik, zoals altijd vol inspiratie, 5 moties ingediend.

Ze gingen over hechting en borstvoeding, veiligheid, milieu, vergroening van scholen en muziek.

Onze overheid werkt van oudsher samen met de reguliere geneeskunde. Daarom is er weinig samenwerking en verbinding met alternatieve geneeskunde. Positief gezien weet ik alles over de vakgebieden en gaten die de reguliere geneeskunde laat vallen. Ik weet als geen ander wat de samenleving in de toekomst nodig heeft wat er nu niet is. Daarom vind ik mijn aanwezigheid ook zo zinvol. Ik heb zeker 12 goede inhoudelijke gesprekken gevoerd. Er zijn zaadjes gezaaid. Ik heb in ieder geval respect gekregen voor raadsleden. En merkte dat deze onderwerpen toch breed gedragen worden door uiteenlopende politieke partijen. Logisch want gezondheid, veiligheid, goede scholen en omgeving gaat ons allen iets aan. Volgende week donderdag is de raadsvergadering.

Nascholingen, september / oktober 2015

Ik heb weer veel scholing gevolgd. Zo was het jaarlijkse congres van de MBOG, in 't Spant in Bussum dit keer. Een fantastische dag. Nu nog meer kennis over het belang van goede voeding en bepaalde vitamines in de zwangerschap. Ook weet ik meer over anti-aging en mediteren.
Verder heb ik een middag doorgebracht met collega's van mijn intervisiegroep over testmethodes.

Extra scholing medische basiskennis, mei 2015

Zorgverzekeraars hebben extra eisen gesteld aan de scholing van de gehele groep alternatief therapeuten zonder BIG. Het gevolg ervan is dat individuele therapeuten zoals ikzelf weer in de schoolbanken zitten. In de praktijk levert het extra kennis op, leuke contacten met collega therapeuten en oude kennis wordt weer verfrist.
De aanvullende eisen vanuit zorgverzekeraars gaan in per 1 januari 2017.

Toevoeging bedrijf, 30 maart 2015

Een dag nadat ik 42 werd heb ik het idee dat ik al lang heb waargemaakt. Nu ben ik ook beschikbaar voor bedrijven. Mijn expertise ligt in vele gebieden rond gezonde voeding en maatschappelijk verantwoord ondernemen, niet alleen in natuurgeneeskunde. U kunt me nu ook inhuren als bedrijf.

Nascholing vitamine B6, 7 maart 2015

Na afloop van de ledenvergadering van de MBOG werd er een lezing gehouden onder andere over de werking van vitamine B6. Het was een technisch maar ook praktisch toepasbaar verhaal. Gezien de vele HPU patiënten in mijn klantenkring voor mij ook heel bruikbaar.

Congres Weston Price, 31 januari 2015

Deze zaterdag ging het over een tandarts die onderzoek deed naar voeding van oervolken en de toestand van hun gebitten. Hij schreef er in 1930 het bekendd boek 'voeding en fysieke degeneratie' over. Een aantal sprekers spraken in zijn voetsporen. Interessante dag, en fijn ook om contact te hebben met producenten van biologische voeding op de kraampjes.

Nascholing 'epigenetica', 15 november 2014

Op deze hele zaterdag sprak geneticus Wiebe Kruijer uitgebreid over de DNA structuur en replicatie. Daarna werd benadrukt dat wij mensen 'zelf' kiezen welk gedeelte van het DNA wij omzetten in RNA om tot expressie te brengen. Dat gebeurt onder invloed van epigenetische factoren. En daarmee kiezen we welke kenmerken die we in ons hebben tot uiting komen. Een belangrijke epigenetische factor is de samenstelling en de hoeveelheid van het voedsel wat we tot ons nemen. Maar ook stress en emoties zijn belangrijk. Therapeut en docent Eric van Schijndel lichtte ons verder voor over de praktische invalshoek. Zeer interessante materie waar we de komende jaren vast nog veel meer over gaan horen, en welke ik ook in mijn praktijk toepas.
De dagwerd gehouden in de bossen van mijn geboorteplaats Baarn en was prima georganiseerd voor Nutramin.

Nascholing 'lifestyle', 4 oktober 2014

Op deze dag woonde ik het jaarlijkse congres van mijn beroepsvereniging MBOG bij. Mooie bijdragen van o.a. Remco Kuipers over het oerdieet, en fantastische spreker en kritisch psychiater Bram Bakker.

Nascholing ADHD en autisme, 15 augustus 2014

Vanmiddag een fantastische nascholing gevolgd over ADHD en autisme. De deskundige spreker R. Pahlplatz deed alles uit de doeken over de biochemische processen achter vooral stoornissen die vallen onder de noemer autisme. Zijn specialisme is vergiftigingen met metalen. Weer heel veel wijzer geworden en genoeg ingangen om jullie nog beter te helpen. Ook zijn een paar dingen die ik intuïtief al aanvoelde bevestigd. Zo weet ik nu waarom je zonlicht niet alleen kan vervangen door het innemen van vitamine D. Zonlicht doet meer belangrijke dingen, waaronder de vorming van cholesterol-sulfaat. Dit is een nuttige stof voor het lichaam. Wanneer men weinig zont of veel zonnebrandcreme gebruikt kan je hier een probleem mee krijgen.

Nieuwe tijden, ook zaterdag augustus 2014

Vanaf 18 augustus 2014 gaat mijn zoon naar school. Daarom veranderen de tijden dat ik beschikbaar ben. Nieuw is dat er ook op zaterdag de mogelijkheid is van een consult, en door de week ook 's avonds. Tijden staan op de contact pagina .

Bestaan 10 jaar! juli 2014

De praktijk bestaat deze maand precies 10 jaar. En bovendien is mijn zoon 4 jaar geworden. Reden voor een tractatie. Met gezond biofruit!

Pinnen mogelijk, juni 2014

Vanaf nu kan je ook bij ons pinnen. Dit kan via een mobiel pinapparaatje van Payleven.

 Pinapparaat praktijk ME-zelf

Zoek je zelf een handig pinsysteem voor werk of prive? Via mij krijg je 20 euro korting, als je bovenstaande link gebruikt. Payleven kent geen abbonnementsgeld.

Testen, mei 2014

Laatst op een beurs een test in huis gehaald over voedselintoleranties, genaamd 'food detective'. Meer info volgt, ik ga hem eerst zelf uitproberen. Maar de informatie is veelbelovend!

Nog meer informatie over borstvoeding enz., februari 2014

Op pagina artikelen heb ik extra informatie gegeven over veilige hechting, spruw, verstopte melkkliertjes en voeden op verzoek. Voor ieder die te maken heeft met baby's en jonge kinderen raad ik aan het stuk te lezen omdat er hele waardevolle informatie in staat. De gedachte achter deze informatie is dat voorkomen beter is dan genezen.

Nieuwe URL op facebook, 22 januari 2014

Dankzij extra likes heeft de facebook pagina van praktijk ME-zelf nu een echte domeinnaam. Voortaan kan je via www.facebook.com/praktijkmezelf terecht. Heb je een link naar de oude lange URL dan graag vervangen.

Geslaagd! Holistic pulsing massage, 8 januari 2014

Met trots zeg ik dat ik geslaagd ben! Ben nu een gecertificeerde holistic pulser. Vandaag was mijn laatste intervisie: het pulsen van een voor mij onbekende persoon. En dat beviel. Leuk om te doen. Wil je ook een sessie? Lees meer op Holistic pulsing massage.

Nieuwsbrief, december / januari 2014

Met het nieuwe jaar in zicht werk ik aan een nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief kan je zaken lezen die onlangs op deze pagina verschenen zijn.

Aanpassing tarieven, december 2013

In januari 2014 veranderen er een aantal zaken. Het tarief voor holistic pulsing gaat omhoog na het behalen van mijn certificaat begin januari. Daarentegen gaat het consult voor een natuurgeneeskundig/orthomoleculair consult omlaag. Een uur kostte 92,50 en gaat nu naar 87,50 euro.

Spirituele beurs, 10 november 2013

Op zondag 10 november stond praktijk ME-zelf met een stand op de beurs van spiritueel centrum Flevoland, op de Kemphaan in Almere. Het was een vuurdoop maar voor herhaling vatbaar! Veel vruchtbare gesprekken gevoerd en wat lekkere kopjes kruidenthee geschonken. Het is een fijne plek om mijn pendel te voorschijn te halen.