Familieopstellingen

Opstellingen werk leent zich uitstekend voor situaties waarbij je steeds tegen muren aanloopt. Zit je met je handen in het haar, voel je dat het niet lukt maar je wel of moet wel? Voel je je als aas heen en weer geslingert door andermans belangen? Dan zijn opstellingen een prachtige manier om meer beweging en inzicht te krijgen in je proces. Omdat het 3D werk is kun je letterlijk een situatie vanuit meerdere perspectieven bekijken. Dit is altijd verhelderend en vaak doorbreekt het vastgelopen situaties.

Ik heb uitgebreide ervaringen met het doen van therapeutisch werk en opstellingen werk. Het gaat om verbeeldend en invoelend werken met bepaalde situaties op zielsniveau. We hebben als mens een ziel maar ook als gezin en als familie en zelfs als bedrijf of organisatie.

Ik ben heldervoelend en het werken met opstellingen ben ik in mijn praktijk als natuurgeneeskunde op intuïtie al gestart en later bij verschillende mensen vanuit verschillende opleidingsideologiën uitgewerkt voor mijn eigen systeem. Ik vind het een heerlijke manier om drie dimensionaal een situatie te verbeelden. Het werkt ook goed daar waar woorden tekort schieten.

Opstellingen werk kan je op verschillende manieren uitvoeren

  1. Beeldend met cliënt en therapeut. In plaats van mensen stellen we poppetjes op.
  2. Met mensen.

Wil je een individueel consult? Dan kan je gewoon een afspraak maken voor een consult.

Groepsopstellingen

Met mensen werken doe ik in groepen.

 

Lokatie is mijn eigen buurthuis op de Ambt. Dorknoperlaan nummer 4. Hier hebben we een heerlijke rustige plek met uitzicht over de vijver en daarnaast nog een tuin waar je bij mooi weer heerlijk buiten kan zitten.

Per opstelling heb ik 1 iemand nodig die de vragensteller of opsteller is. De andere mensen zijn representanten.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen

Prijs

Voor het zelf opstellen (als opsteller dus) kost het 50 euro. Voor het alleen meedoen in opstellingen van anderen betaal je 20 euro. Dan heet je de representant. Betaling vooraf. Het bedrag bij voorkeur contant meenemen.

Bedragen zijn inclusief lunch (voor zover van toepassing), koffie / thee en huur van de ruimte.

Per persoon/opstelling neem ik 45 tot 60 minuten. We kunnen per dagdeel 3 opstellingen doen. Bij meer dan 3 mensen kunnen er ook mensen komen die alleen helpen in andermans opstellingen. Erg welkom ook, dan betaal je dus slechts 20 euro voor een dagdeel van 3 uur en 14 euro voor een dagdeel van 2 uur.
Geef even aan of je ook mee wil lunchen (Vegetarische linzensoep). Dat geldt alleen voor de ochtenden.
De opstellingen worden gehouden in Almere.
Graag vooraf betalen. Wil je een factuur ontvangen geef dat even door. Mocht je nopende betalingsproblemen hebben maar toch erg gemotiveerd zijn, neem even contact op met de mogelijkheden. Mooit zou zijn als je een persoonlijke sponsor kan vinden. Desgewenst kan deze sponsor me altijd even bellen.

Bij de prijs in zit zaalhuur en evt lunch en thee/koffie.

Vooraf kennismaking

Ook wil ik alle mensen kort inhoudelijk persoonlijk spreken van te voren, zodat ik wensen en mogelijkheden goed op elkaar kan afstemmen. Je krijgt nog aparte instructies van te voren over wat je mee moet nemen.

Van essentieel belang is dat privacy gevoelige informatie die gedeeld wordt, vertrouwelijk is en blijft. Iedereen wordt daartoe gevraagd een eenvoudig geheimhoudingscontract te ondertenenen. Ik wil dat iedereen zich veilig voelt namelijk. Bij vragen gewoon contact opnemen!

Deelnemen

Je kan er voor kiezen 1, 2 of 3 keer te komen of eerst individueel een therapie sessie aan te vragen. Alles is mogelijk. Als je zelf een opstelling doet, kan het handig zijn deze eerst even te laten bezinken voordat je weer een opstelling doet. Maar dat is ook afhankelijk van de werking van een opstelling dat kan veranderen.

Nazorg

Soms kan er in dit werk iets aangeraakt worden waardoor emoties vrijkomen. Er is tijdens de sessies fysiek genoeg ruimte (zithoek en buitenruimte) om even afstand te nemen of op een bank bij te komen. Ik kan verder met bepaalde technieken zoals NEI therapie effectief hoogliggende emoties helpen verwerken of transformeren. Ik zal er een korte uitleg over geven op de dag zelf.