Hartinfarct

Sommige verhalen blijven me altijd bij. Een hartinfarct, uit het niets, bij een sportief jong iemand. Dat kan. In dit geval was oorzaak daarvan een stof die verhoogd aanwezig was in het bloed.

Er zijn verschilende stoffen die je lichaam nodig heeft om die stof weer om te zetten in een voor het lichaam bruikbare stof. Een ervan daar kan je een tekort aan krijgen als je bepaalde medicijnen gebruikt.

Een verhoogd gehalte van die marker kan verschillende oorzaken hebben.

Ik raad hulpdiensten aan om bij een onverwachte hartstilstand een buisje bloed af te nemen om te onderzoeken of er sprake is van een (te) hoog gehalte.

Familieleden van mensen met een plotselinge hartaanval doen er ook goed aan zichzelf te laten onderzoeken. Ik kan bij mijn laboratorium ook laten onderzoeken of er bij jou sprake van is.

Neem vooral contact op!

Hart helpen herstellen

Wat ik daarnaast zie als grote oorzaak van hartfalen is veel stress. Bij jeugdzorg slachtoffers zie je dat ook terug. Ik heb een ander geweldig geneesmiddel wat helpt het hart te regenereren. Een consult bij mij met een deskundige begeleiding kan letterlijk een verschil uitmaken tussen leven en dood.

Andere middelen

Daarnaast zijn er middelen die je bloedvaten in goede conditie houden, en middelen die de doorbloeding van het hart zelf verbeteren. Het zijn relatief eenvoudige methodes om je hart goed te houden. Maar in het dagelijks leven een verschil tussen een volwassen ouder kunnen zijn of een levenslange afhankelijkheid van anderen.