Artikelen

In dit menu een paar artikelen van mijn hand. Klik in het submenu links.

Melatonine

Gewoon weer teruggeplaatst, dit onderwerp blijft actueel! Over het slaamhormoon melatonine, over de (bij)werking en over doseringen.

Oververhit

Over wat te doen bij heet weer.

Hartinfarct

Over een oorzaak voor hartinfarcten die nog relatief onbekend is.

Niet wijzen maar dulden

Het is makkelijk, wijzen met je vinger naar een ander. Kijk eens wat een rare snuiter! Die is gek. Mensen zijn van nature wantrouwend tegen mensen die afwijken van de eigen groep. Dat hebben we ooit als een overlevingsmechanisme meegekregen. In een woestijn moest je mee met de karavan, want anders ging je dood. Maar wat een rijkdom zit er in mensen in hun waarde laten. Veel grote mensen, kunstenaars bijvoorbeeld, waren hun tijd vooruit. Hoog sensitieve personen voelen een andere wereld aan dan hoe de systemen nu in elkaar zitten. Dat wil ik je graag ter overweging meegeven.

Bijwerkingen reguliere medicijnen tegen ADHD

Artikel alleen gepubliceerd op mijn website, nav een radio uitzending over ADHD.

Heb je vermoeden van ADHD klachten? Maak gewoon een afspraak. Alleen al het nakijken van voedingspatronen en evt. voedingstekorten aanvullen kan een groot effect hebben. Ook holistic pulsing heeft bij meerdere cliƫnten het effect van 'rust in het lichaam'.

Geboorte en bevalling; borstvoeding

Hier staat zeer nuttige informatie die voor iedere jonge ouder en de directe omgeving van kindjes belangrijk is om te lezen. Met links naar wetenschappelijke en praktische literatuur.

Jodium

Een tijd terug schreef ik voor het vakblad "de Orthomoleculaire Koerier" artikelen. In nr. 104 van oktober 2004 verscheen het eerste deel van een uitgebreid artikel over jodium onder de naam "Jodium, aspecten van een kleurrijk spoorelement". In december 2004 is deel 2 verschenen. De artikelen vind je hier of onderaan deze pagina.

Multile chemical sensitivity

Ook schreef ik een artikel voor de nieuwsbrief van beroepsvereniging de MBOG over "de invloed van ons milieu op onze gezondheid", zie MCS. Dit was naar aanleiding van een symposium van het MNGM over de invloed van milieufactoren op de gezondheid van kinderen en gevoelige groepen. Het artikel  Multiple chemical sensitivity vind je hier.

Melatonine

Verder heb ik onderzoek gedaan naar de slaap-waakritme stoornis delayed sleep phase syndrome DSPS en melatonine en een onderzoeksvoorstel ingediend bij de Wetenschapswinkel Farmacie in Groningen. Zij hebben er met veel input van mij een rapport van gemaakt. Inmiddels is deze winkel opgeheven maar het rapport is nog terug te vinden. Opmerking: het rapport is van lang geleden.