Microplastics

Microplastics, dat zijn kleine deeltjes plastic, afbraak producten van grotere stukken plastic afval. Je vindt ze in zee, als onderdeel van de 'plastic soup' maar nu ook in de lucht als onderdeel van fijn stof. Het spreekt vanzelf dat deze stof NIET In de natuur en ons leefmilieu hoort voor te komen.

En dat fijne stof regent vervolgens naar beneden. Zo krijg je dan dit allarmerende artikel over de vonst aan microplastics in de regen van de Pyrinee├źn.

Fijn stof kan op zijn beurt weer allemaal klachten geven. Dat zijn doorgaans dezelfde klachten die je ziet bij rokers: luchtwegproblemen, verslechterende aders, meer ontstekingen. Maar ook geestelijke problemen.

Pyroil

Een mooi inititatief dat ten minste voor een deel een solide oplossing biedt voor het plastic probleem is het terug omzetten naar olie. Daar is voormalig weerman Reinier van den Berg mee bezig gegaan. Hier kort een filmpje.

Amerikaans plastic wordt massaal naar allemaal andere continenten verscheept en daar gedumpt, 17 juni 2019

Ik kan zo niet de echtheid nagaan, maar dit artikel zegt weinig positiefs over Amerika! Zo zeg bekijk eens de afbeeldingen, ik schrik ik echt van.

Nieuwe studie over microplastics bewijst noodzaak VN verdrag, 7 maart 2019

Op de site van het WNF staat een artikel de aanwezigheid van microplastics in allerlei biotopen. Het is een toenemend probleem. Als ik het vorige artikel in ogenschouw neem over de big spender Amerika, is het ook niet verbazingwekkend. Ik mis goede krachtige bedrijven en politici die het roer om durven te gooien!

Artikel WHO over gevaren plastic in ons lichaam, 22 augustus 2019

Dat is natuurlijk de grote vraag: wat gebeurt er in ons lichaam? Op gegeven moment komen er steeds meer plastic deeltjes in ons lichaam. De vraag is hoe die zich gedragen en of ze zich ook bio accumuleren, zoals veel bestrijdingsmiddelen doen. Het artikel wil ons gerust stellen maar het eindigt met het feit dat er bar weinig kennis over is. Ik zou zeggen, allarmbellen aan. Ik ga even informeren bij wat personen.