Adviseur

-Voor de professionele markt-

Bedrijven en organisaties kunnen me in huren als adviseur.

Ik heb een ruime expertise in duurzaam leven, gezondheid, gezondheidszorg, milieu, landbouw en (biologische) voeding. Daardoor kan ik de diverse vakgebieden ook met elkaar verbinden.

Ik heb een achtergrond als Wagenings landbouwkundige en ben actief (geweest) in de gewasbescherming, biologische landbouw, natuurvoeding, voorlichting en communicatie, duurzaamheid, bioloog, duurzaam bouwen, koken, natuurgeneeskunde, milieugeneeskunde, lactivisme, orthomoleculaire therapie, intuïtieve ontwikkeling, permacultuur, tuinieren, natuurbescherming, natuurlijk ouderschap, thuiswerk ouder, docent en marketing van gitaren. Dit maakt mij aantrekkelijk en breed inzetbaar voor vrijwel alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en een gezonde lifestyle.

Mijn lijfspreuk is 'be the change you want to see in this world'. Dat maakt mij een aantrekkelijke samenwerkingspartner. Ook voor groene woonprojecten.

Verder heb ik een netwerk in deze gebieden o.a. via social media. Naast mijn werk als natuurgeneeskundige heb ik via diverse fora en Twitter mijn geest gescherpt. De jaren van nadenken en informatie verzamelen wil ik nu ook ten gelde gaan maken voor bedrijven.

Daarnaast ben ik sterk in strategisch denken. De natuur denkt ook in eeuwenoude patronen. Mijn kijk op de wereld is altijd holistisch is geweest. In mijn visie als bioloog en als holistisch therapeut ben ik daarin jarenlang getraind. Verder denk ik ook praktisch. Dat maakt mij een aangename gesprekspartner.

Slimme hersenen

Het jarenlang luisteren naar en uitoefenen van muziek heeft er voor gezorgd dat mijn hersenen meerdere hersengebieden tegelijk in kan schakelen bij het creatief oplossen van complexe problemen.

Ook eet ik al 25 jaar natuurvoeding. Die bevat weinig tot geen resten van bestrijdingsmiddelen. Mijn hersenen zijn dus vrijwel verschoond van pesticiden. Bovendien neem ik dagelijks extra gezonde stoffen in. Daardoor werken mijn hersenen bovengemiddeld.

In 2016 en 2017 heb ik ook intensief NEI behandelingen ondergaan. Dit gecombineerd met energetische druppels hebben echt een boost gegeven ook aan mijn uitstraling en zelfvertrouwen. Ik voel me nog perfecter dan ik al was.

Hersenen heb je nodig om goed advies te kunnen geven. Dus ik ben helemaal klaar voor mijn contact met jou.

Meer over mijn achtergrond zie mijn CV op linked in.

Als heldervoelende genezer heb ik inzicht in de sterke en zwakke kanten van ons landbouw, voedsel- en zorgsysteem en zie ik wegen om beide gezonder te krijgen.

De mogelijkheden:

Bedrijf doorlichten

Heb je een bedrijf of project en wil je samen kijken wat we kunnen bereiken? Te denken valt aan het doornemen van het assortiment in de kantine, receptuur van te verkopen producten. Maar ook andere maatregelen die duurzaamheid en gezondheid bevorderen. Ook voor schoolkantines.

De voordelen: u krijgt meer tevreden, gezondere werknemers, meer ondernemingszin en minder ziekteverzuim.

Afspreken op locatie of op de praktijk.

Meedenken

Heb je al een project of plan maar wil je dat ik met een frisse blik meekijk of meelees?

Neem contact op voor de details. Vergoeding op uurbasis. Een afspraak is mogelijk door de weeks, in het weekend of 's avonds of tijdens een lunch. Niet op woensdagmiddag.

Ik ben al jaren gewend aan een beroepsgeheim, graag maak ik heldere afspraken over de vertrouwlijkheid van informatie. Voor bedrijfscoaching of consultancy geldt een ander tarief dan voor particulieren. Neem contact op voor een offerte.

Supervisie

Je komt langs om te bespreken hoe jij functioneert op je werk. We bespreken doelen die je wil bereiken en stellen samen een plan van aanpak op.

Spreker

Op verzoek kan ik een lezing geven over een onderwerp binnen een van mijn expertisegebieden.

Omslag

In de jaren 90 woonde ik een lezing bij van Wouter van Dieren. Hij vertelde dat voor grote veranderingen in de maatschappij geen grotere meerderheid onder de bevolking nodig is. De kritische massa daar gaat het om. Als er genoeg mensen achter een nieuwe verandering staan dan onstaat er een nieuwe beweging die zo sterk is dat het oude structuren omver kan werpen. De perestrojka (val van de muur) kon destijds ontstaan toen 5% van de bevolking om was.

De omschakeling naar een gezonder, biologisch voedingspatroon is er zo eentje. Toen ik begon in dit vakgebied, jaren 90, was de omzet aan biologische producten in Nederland nog geen 1% van het totaal. Inmiddels is dit gestegen naar zo'n 3%. Ook het aandeel biologische voeding en superfood in supermarkten blijft maar stijgen.

In de zorg zie ik een ontwikkeling dat steeds meer mensen het belang van een gezond voedingspatroon inzien. Ook al houdt de reguliere geneeskunde een heleboel ontwikkelingen tegen, men zal ook hier de invoer van gezonde producten steeds meer gaan omarmen. Gewoon omdat pati├źnten er om gaan vragen en artsen het willen aanbieden.

Dit alles vergt meer productie, verwerking, opleiding, kennis, aanvoer enz. van andere producten. Maar ook een holistische toekomstvisie. Want hoe meer mensen gezond zijn en langer blijven leven, hoe meer milieugebruiksruimte we met zijn allen innemen. Dat geeft ook problemen in de toekomst. Daarom is duurzaamheid zo belangrijk.

Graag zet ik samen met u lijnen uit naar de toekomst.

Mijn onafhankelijkheid aan de ene kant en mijn brede kennis aan de andere kant maakt mij tot een uitstekende sparringspartner voor veranderingsprocessen.