Passie spiritualiteit en gezondheid

Wat is gezondheid? Waarom is iemand gezond, waarom is iemand ziek? Een mensenlichaam wil en kan genezen maar er is iets wat dat blokkeerd. Wat is dan die beperkende factor of wat zijn beperkende factoren waarom iemand nog niet genezen is? Waarom kan de een wel tegen sigarettenrook terwijl de ander er gelijk ziek van wordt? Moet iemand iets leren van zijn/haar ziekte of beperkingen? Dit zijn vragen die ik me vaak gesteld heb.

Ziekte vestigt de aandacht op problemen waar de ziel mee worstelt.

In mijn praktijk werkt het soms verbazingwekkend goed door aan te geven wat de levensles achter een kwaal/ziekte is. Een hardnekkige aandoening blijkt ineens te stabiliseren of te verdwijnen als een client de achterliggende boodschap begrijpt. Iets wonderlijkers maar ook eenvoudigers bestaat bijna niet.

Een andere ingang van genezing/gezondheid is die van de chakra leer. Blokkades op chakra's geven lichamelijke klachten die bij dat chakra horen. Met o.a. energetische middelen zijn dergelijke blokkades aan te pakken. Dit geeft nieuw levenslicht en opruiming van oude energie. Deze vorm van genezen hoort bij onze nieuwe tijd. Het sluit aan bij een holistisch mensbeeld en geeft verbluffende resultaten die op diep niveau maar ook mild en liefdevol werkzaam zijn.

De chakrafilosofie pas ik ook toe bij het begeleiden als holistic pulser. Deze massagetechniek kent een diepgaande werking. Meer hierover bij de pagina over Holistic pulsing.